Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Τι τρέχει με τα στρατόπεδα των Γιαννιτσών;


Πρόσφατα στην βουλή συζητήθηκε το θέμα εκμετάλλευσης των ανενεργών στρατοπέδων ανά την χώρα. Να πούμε ωστόσο ότι το ΓΕΣ, στο πλαίσιο της συνεργασίας με την ΕΛ.ΑΣ. σε θέματα λαθρομετανάστευσης, έχει προτείνει αριθμό ανενεργών στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος των λαθρομεταναστών.
Η τελική επιλογή των στρατοπέδων που ενδέχεται να λειτουργήσουν ως χώροι υποδοχής λαθρομεταναστών θα πραγματοποιηθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με κριτήρια που θα ικανοποιούν όπως λένε τις επιχειρησιακές της ανάγκες. Το θέμα είναι ποιοι θα είναι αυτοί οι οποίοι θα ορίσουν αυτά τα κριτήρια τα οποία και θα παίξουν ρόλο ως προς την επιλογή των στρατοπέδων αυτών.
Ο κ. Βενιζέλος στην τελευταία του επίσκεψη στα Γιαννιτσά δεσμεύτηκε για την ίδρυση (στην ουσία την ανακοίνωσε μάλιστα) Κέντρου Νεοσύλλεκτων Πυροβολικού στο στρατόπεδο Άγρα. Τι γίνετε όμως με τα υπόλοιπα στρατόπεδα τα οποία υπάρχουν στην Πόλη των Γιαννιτσών;
Ο υπουργός Άμυνας σε έγγραφο το οποίο διαβίβασε στην βουλή διευκρίνισε ότι στις προτεινόμενες στρατιωτικές εγκαταστάσεις ως χώροι συγκεντρώσεις λαθρομεταναστών δεν έχει περιληφθεί το στρατόπεδο Γιαννιτσών. Μιλάει για στρατόπεδο όμως και όχι για πόλη. Μήπως αφήνει λοιπόν ανοιχτό το ενδεχόμενο εκμεταλλεύσεις κάποιο από τα υπόλοιπα στρατόπεδα για την παραπάνω χρήση;
Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι παρόμοια είναι και η περίπτωση στην πόλη της Ξάνθης όπου και εκεί μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Αλέξανδρου Κοντού σχετικά με την αναστάτωση που έχει προκαλέσει η είδηση που κυκλοφορεί, ότι ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες μετατροπής του στρατοπέδου «Στεφανίδη» σε κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών, ο κ. Βενιζέλος απάντησε πως «το στρατόπεδο Στεφανίδη δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα προς αξιοποίηση ανενεργά στρατόπεδα» χωρίς ωστόσο να αναφέρει τίποτα για το 557 τάγμα στη Σταυρούπολη, το οποίο όπως φαίνεται κλείνει οριστικά για οικονομικούς λόγους.

Από pelladothe.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου