Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Όργιο σπατάλης σε τέσσερα νοσοκομεία


Άστραψε και βρόντηξε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος έφτασε στο σημείο να χτυπά το χέρι του στο τραπέζι, σε συνέντευξη Τύπου. Ο υπουργός Υγείας κατήγγειλε απευθείας αναθέσεις για την προμήθεια ορθοπεδικών υλικών.

Φανερά οργισμένος ο Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή τα όσα έγιναν στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρα", κατήγγειλε δημόσια, σε σύσκεψη με τους διοικητές, ότι αντί για διαγωνισμούς, για την προμήθεια ορθοπεδικών υλικών, υπήρχαν απευθείας αναθέσεις.

Η κατάσταση αυτή επικρατούσε σε τέσσερα νοσοκομεία της χώρας, αυτό της Φλώρινας, το "Αττικόν", το "Αγλαΐα Κυριακού" και στο "Χατζηκώστα" Ιωαννίνων.

"Ούτε καν ανοίγονταν οι φάκελοι με τις άλλες προσφορές", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργικός θυμός ήταβν ακόμα πιο ξεκάθαρος, όταν μίλησε ο Α. Λοβέρδος για την υπόθεση του "Αλεξάνδρα". Εκεί, ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για "κάλπικο περιστατικό" και τόνισε ότι έχει εξουσιοδοτήσει τους διοικητές των υγειονομικών περιφερειών να ζητούν οι ίδιοι την παρέμβαση του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας για τη διερεύνηση αναλόγων υποθέσεων.

Στο σημείο αυτό παρενέβη και η διοικήτρια του "Αλεξάνδρα" η οποία παραδέχτηκε όχι μόνο ότι δεν έκανε επιτόπια έρευνα, αλλά πολύ παραπάνω πωψς δέχτηκε πιέσεις από τους διευθυντές των κλινικών για κλείσιμο της εφημερίας.

Ο διοικητής της πρώτης Υγειονομικής Περιφέρειας, Άρης Μουσιώνης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "οι κλίνες δεν ανήκουν σε κανέναν κλινικάρχη και σε κανέναν φεουδάρχη" και πως "τα βαλιτσάκια, τα πελατάκια και οι κοτσαμπάσηδες στα νοσοκομεία, τέλος".

Ο υπουργός εκτίμησε ότι μέχρι το 2013 θα έχουν εξοικονομηθεί άλλα 850 εκατομμύρια ευρώ και επισήμανε ότι η συνολική δημοσιονομική προσπάθεια του υπουργείου για εξοικονόμηση ανέρχεται στο 0,5% του ΑΕΠ.

Στέλιος Μπαμιατζής
Πηγή news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου