Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Άδειες για φρουτάκια μόνο στα πρακτορία ΠΡΟ-ΠΟ


Την προικοδότηση του ΟΠΑΠ με το μεγαλύτερο μέρος των αδειών για «φρουτάκια» εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», μετά τις επιφυλάξεις που διατύπωσαν µε έντονο τρόπο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου για τη «ρύθμιση της αγοράς παιγνίων» στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας την περασμένη Πέμπτη η κυβέρνηση προσανατολίζεται τώρα να παραχωρήσει το σύνολο ή το μεγαλύτερο μέρος των αδειών για τα «φρουτάκια» στον ΟΠΑΠ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επικρατέστερη σκέψη είναι να περιοριστούν τα παιγνιομηχανήματα για τα «φρουτάκια». στο πλαίσιο του ΟΠΑΠ, ο οποίος ούτως η άλλως θα λάμβανε μεγάλο μέρος των αδειών, σύμφωνα µε το δικαίωμα προαίρεσης που έχει, βάσει της σύμβασής του µε το Ελληνικό Δημόσιο. Συγκεκριμένα, είχε υπολογιστεί ότι από τα 30.000 παιγνιοµηχανήµατα που θα λειτουργούσαν µε βάση το νομοσχέδιο, περίπου 10.000 θα έπαιρνε ο ΟΠΑΠ.

Άλλη πρόταση προβλέπει να λειτουργούν τέτοια μηχανήματα και σε καζίνο, δηλαδή και πάλι σε ελεγχόμενα πλαίσια και όχι σε καφετέριες και αλλού, όπου θα μπορούν να έχει εύκολα πρόσβαση ο οποιοσδήποτε.

Τα «φρουτάκια» ήταν το επίμαχο σημείο του νομοσχεδίου για τη «ρύθμιση της αγοράς παιγνίων». Ενός νοµοσχεδίου που έχει συμφωνηθεί στο πλαίσιο του Μνηµονίου, µε στόχο την είσπραξη 700 εκατ. ευρώ εντός του 2011. Το ίδιο νομοσχέδιο νομιµοποιεί επίσης τα «τεχνικά», καθαρά ψυχαγωγικά παιχνίδια, τα οποία ήταν ώς τώρα παράνομα, µε αποτέλεσµα να έχει καταδικαστεί η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να πληρώνει πρόστιμο 31.536 ευρώ την ημέρα.

Σύμφωνα µε πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών εκτιµά ότι µε την επανέκδοση του Ξυστού και την ανανέωση των αδειών του ΟΠΑΠ που σχεδιάζει, μπορούν να αντισταθμιστούν ενδεχόμενες απώλειες από τα «φρουτάκια».

Πηγή www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου