Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ημερίδα για την ελληνική κτηνοτροφία πραγματοποιήθηκε στην Αριδαία


Με επιτυχία στέφτηκε η ημερίδα του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ευρείας Περιφέρειας Αλμωπίας- Επώνυμα Προϊόντα, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαΐου 2011 στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας, με θέμα «Η Κτηνοτροφία σήμερα και τα προϊόντα της». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής κ. Καρασμάνης Γεώργιος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης Θεόδωρος η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ζωγράφου – Τσαντάκη Μαρία, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ανδρίτσος Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος Αλμωπίας κ. Τραπεζανίδης Γεώργιος o Δ/ντής Αγροτικής Ανάπτυξης & Κτηνοτροφίας κ. Τσαντάκης Τρύφων, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας κ. Γίτσας Ελευθέριος κ.α.

Στην διάρκεια της ημερίδας, παρουσιάστηκαν εισηγήσεις από τον Κτηνίατρο του Α.Κ. Φούστανης κ. Γεμενετζή Γεώργιο, τον Πρόεδρο των Σφαγείων Αλμωπίας Α.Ε. κ. Μεγαλοβασίλη Βασίλειο και από την κ. Φουντουκίδου Αναστασία Διατροφολόγο- Διαιτολόγο.

Ο κ. Γεμενετζής αναφέρθηκε στην κατάσταση της Ελληνικής Κτηνοτροφίας σήμερα, στις σωστές συνθήκες εκτροφής και στον κυρίαρχο ρόλο της σωστής διατροφής των παραγωγικών ζώων για την μέγιστη παραγωγή τους, την βελτίωση της ποιότητας του κρέατος και την μείωση του κόστους του παραγόμενου κρέατος και γάλακτος.

Ο κ. Μεγαλοβασίλης έκανε ειδική αναφορά στην εμπορική διακίνηση του βοείου κρέατος με βάση την Ευρωπαϊκή κατάταξη SEUROP και τις προοπτικές που διαγράφονται για το προϊόν.

Τέλος η κ. Φουντουκίδου στην εισήγησή της έκανε εκτενή αναφορά στην διατροφική αξία του κρέατος και του γάλακτος.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας κ. Γίτσας αναφέρθηκε στις επόμενες ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιήσει ο Συνεταιρισμός, βάση του νέου Νομοθετικού πλαισίου της Χώρας, προκειμένου να μεγιστοποιήσει το αποτέλεσμα επ΄ ωφελεία των κτηνοτρόφων της Αλμωπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου