Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Αποκαταστάθηκε το blogger της Google


Αποκαταστάθηκε αργά χθες το βράδυ το τεχνικό πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί στην πλατφόρμα Blogger της Google, το οποίο οδήγησε στη μερική διακοπή λειτουργίας εκατομμυρίων ιστολογίων.

«Λυπούμαστε πολύ για το γεγονός ότι δεν είχατε τη δυνατότητα να κάνετε αναρτήσεις στο Blogger. (…) Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας και για άλλη μια φορά θα θέλαμε να σας ζητήσουμε συγγνώμη για το πρόβλημα που προέκυψε», αναφέρεται σε ανάρτηση που υπογράφει ο τεχνικός διευθυντής του Blogger, Έντι Κέσλερ, στο επίσημο ιστολόγιο της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Blogger, το πρόβλημα οφειλόταν σε «αλλοίωση δεδομένων» η οποία σημειώθηκε κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης και οδήγησε «σε μια σειρά ανωμαλιών» στους λογαριασμούς των χρηστών. Η Google δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το τι συνέβη.

Από το πρωί της Πέμπτης μέχρι το βράδυ της Παρασκευής οι διαχειριστές των μπλογκ με την κατάληξη «blogspot.com» δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν αναρτήσεις, ενώ παράλληλα οι αναγνώστες τους δεν μπορούσαν να δημοσιεύσουν σχόλια, καθώς τα ιστολόγια ήταν διαθέσιμα μόνο για ανάγνωση.

Παράλληλα, ορισμένοι χρήστες που κατάφεραν να κάνουν αναρτήσεις, δεν τις είδαν ποτέ δημοσιευμένες, ενώ άλλοι αντιλήφθηκαν ότι οι αναρτήσεις τους είχαν «εξαφανιστεί» λίγη ώρα μετά την δημοσίευσή τους.

Το πρόβλημα επηρέασε και τα ιστολόγια του Blogger στην Ελλάδα, με δεκάδες χρήστες να διαμαρτύρονται σε αναρτήσεις που έκαναν στο Twitter και στο Facebook.

Σύμφωνα με το Blogger, οι αναρτήσεις έχουν επανέλθει πλήρως, ενώ τα σχόλια που είχαν αφαιρεθεί θα επανέλθουν «μέσα στο Σαββατοκύριακο».


Η πλατφόρμα Blogger της Google είναι η δημοφιλέστερη υπηρεσία δημιουργίας και φιλοξενίας ιστολογίων στον κόσμο, η οποία αριθμεί περισσότερους από 10 εκατ. χρήστες, σύμφωνα με τον ιστότοπο Searchenginejournal.com.

Πηγή www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου