Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Η άποψή μας για τα 7 μέτρα του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Με μία απλή πράξη των εφτά μέτρων που προτείνει ο κ. Μητσοτάκης, βοηθούν στην εξοικονόμηση 26 εκατομυρίων ευρώ τον χρόνο. Συν το ποσό που θα εξοικονομηθεί από την δεύτερη πρόταση, της κατάργησης της βουλευτικής σύνταξης η οποία αν και δεν γνωρίζουμε ακριβή ποσά, ωστόσο αυτή θα αποφέρει τα μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη στο δημόσιο.
Τα αρχικά 26 πάντως εκατ. μπορεί να φαντάζουν στάλα στον ωκεανό μπροστά σε αυτά που χρωστάει το Ελληνικό κράτος, ωστόσο όμως όπως επισημαίνει και ο κ. Μητσοτάκης, μπορούν να αποτελέσουν μία κίνηση καλής θέλησης από πλευράς των βουλευτών έτσι ώστε να κερδίσουν λίγο από την χαμένη τους αξιοπιστία.
Σίγουρα θα υπάρξουν πολλοί βουλευτές οι οποίοι θα αντιδράσουν σε κάποιες ή και στο σύνολο των προτάσεων θεωρώντας ότι δεν βγαίνουν οικονομικά. Η απάντηση μας πάντως ως «Πέλλα δώθε» σε αυτούς τους βουλευτές είναι, αν νομίζετε ότι δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε μόνο με την παχιά βουλευτική σας αποζημίωση ρωτήστε τότε μία μέση Ελληνική οικογένεια αν μπορεί να ζήσει έχοντας μόλις το 1/10 πολλές φορές των δικών σας εσόδων, τη στιγμή μάλιστα που τα λειτουργικά σας έξοδα είναι σχεδόν ανύπαρκτα. (υπάλληλοι, γραφεία, τηλέφωνα… όλα πληρωμένα από το κράτος). Και αν πάλι συνεχίσετε να λέτε ότι δεν βγαίνετε, το καπελάκι σας και στο καλό, δεν θα μας λείψετε. Σίγουρα θα υπάρχουν πολλοί άλλοι που θα εκτιμούσαν περισσότερο από εσάς τη θέση του βουλευτή και που ίσως θα πρόσφεραν και αρκετά περισσότερα.
Ας ελπίσουμε μόνο αυτές οι προτάσεις να μην μείνουν ως μία κίνηση εντυπωσιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου