Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

10 βουλευτές ΠΑΣΟΚ κατά της ρύθμισης Ραγκούση για τα ταξί


Κατά της ουσίας της επικειμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας για τα ταξί στρέφονται 10 βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης, με επιστολή που απέστειλαν προς τον υπουργό Μεταφορών Γ. Ραγκούση, την οποία κοινοποίησαν αντίστοιχα στον πρωθυπουργό, στο γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και στον εισηγητή του ΚΤΕ Μεταφορών του κόμματος, Γ. Αμοιρίδη.
Στο τρισέλιδο κείμενο οι υπογράφοντες ζητούν από τον υπουργό οι όποιες προωθούμενες ρυθμίσεις να μην καταγραφούν σαν τετελεσμένο προσχέδιο νόμου. Απαιτούν, αντίθετα...

...να προηγηθεί διαβούλευση μεταξύ κυβέρνησης και Βουλής, αλλά και με τους επαγγελματίες και κατόχους αδειών ταξί.
Προτείνουν παράλληλα, θέτοντας και θέμα αντισυνταγματικότητας σε περίπτωση που ο υπουργός πράξει διαφορετικά, να συμπεριληφθεί ρύθμιση στο σχέδιο νόμου, η οποία θα κάνει σαφή το σεβασμό στο δικαίωμα της ιδιοκτησίας σε σχέση με την υπαρκτή και αναγνωρισμένη από το Ελληνικό Δημόσιο άυλη αξία της άδειας κυκλοφορίας των ταξί, έτσι όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.
Τάσσονται εξάλλου υπέρ της πρόβλεψης πληθυσμιακών κριτηρίων, αλλά και της μη έκδοσης νέων αδειών προτού συμπληρωθούν έξι μήνες από την ψήφιση του σχετικού νόμου.
Και καταλήγουν, στέλνοντας μήνυμα στον κ. Ραγκούση: «Θεωρούμε ότι οι επιχειρούμενες μεταρρυθμίσεις, για να πετύχουν, πρέπει να διέπονται από συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, γιατί έχει διαχρονικά αποδειχθεί ότι όταν αυτές επιβάλλονται κάθετα και χωρίς διάλογο μόνο προβλήματα προσθέτουν κοντά σε αυτά που υποτίθεται ότι έρχονται να επιλύσουν».
Την επιστολή υπογράφουν οι Δ. Παπουτσής, Αθ. Παπαδόπουλος, Βασιλική Τσόνογλου, Μ. Κατρίνης, Ευ. Δαμιανάκης, Σπ. Μοσχόπουλος, Γ. Παπαμανώλης, Αν. Τριανταφυλλόπουλος, Αθ. Γικόνογλου και Γ. Αρβανιτίδης.

Πηγή  enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου