Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Βάζουν τη ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα, ενώ το Δημόσιο της χρωστά 130 εκατομμύρια!


Την ώρα που η κυβέρνηση επιβάλει στην ΔΕΗ την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων και υποχρεώνει την επιχείρηση να προχωρήσει στην διακοπή ηλεκτροδότησης σε όσα νοικοκυριά δεν πληρώσουν τον έκτακτο φόρο, το ίδιο το κράτος αποδεικνύεται ως ο μεγαλύτερος κακοπληρωτής.


Όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που απέστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός στη Boυλή, το δημόσιο είναι ένας από τους μεγαλύτερους οφειλέτες της επ[ιχείρησης...

...λόγω υπέρογκων ανεξόφλητων λογαριασμών.

Η ΔΕΗ που βάση του νόμου θα πρέπει να κόβει το ρεύμα ακόμη και στους πολίτες που θα πληρώσουν το ποσό που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ηλεκτρικού αλλά δεν θα μπορούν να πληρώσουν το επιπλέον ποσό του ειδικού τέλους, προφανώς αδυνατεί να κόψει το ρεύμα σε υπουργεία και υπηρεσίες που χρωστούν περίπου 130 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τη ΔΕΗ, μέχρι τον Ιούλιο του 2011:

*Οι οφειλές πελατών υψηλής τάσης ανήλθαν σε 152 εκατομμύρια ευρώ και των πελατών μέσης τάσης σε 111 εκατομμύρια ευρώ. Από τα χρέη αυτά στη μέση τάση το 24,5% προέρχεται από το δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

*Οι οφειλές πελατών χαμηλής τάσης με συμβόλαιο σε ισχύ ανήλθαν σε 350,1 εκατομμύρια ευρώ και των πελατών χαμηλής τάσης που έχει διακοπεί το συμβόλαιο τους σε 103 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα χρέη του δημοσίου στην κατηγορία χαμηλή τάση οι οφειλές ανήλθαν σε 105,9 εκατομμύρια ευρώ.

Ιδού αναλυτικά τα χρέη του Δημοσίου- για τη χαμηλή τάση- προς τη ΔΕΗ:

*Συγκεντρωτικοί λογαριασμοί Δημοσίου (υπουργεία κλπ): 28,42 εκατομμύρια ευρώ

*Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων/ ΔΕΚΣΟ (φωτεινοί σηματοδότες Αττικής): 48,98 εκατομμύρια ευρώ (σε δικαστική διεκδίκηση)

*Σεισμόπληκτοι Αττικής: 4,7 εκατομμύρια ευρώ (υποχρέωση της Πολιτείας)

*ΔΕΥΑ Κοζάνης: 3,34 εκατομμύρια ευρώ (σε δικαστική διεκδίκηση)

*Σύνδεσμος Ύδρευσης Ζακύνθου: 2,25 εκατομμύρια ευρώ (σε δικαστική διεκδίκηση)

*ΔΕΥΑ Πτομελαϊδας: 4,73 εκατομμύρια ευρώ (σε δικαστική διεκδίκηση)

*Περιφέρειες Δημοσίου (ηλεκτροφωτισμός εθνικών οδών): 13,47 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή  protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου