Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Πέρασε με 155 "ναι" η τροπολογία για το νέο χαράτσι στα ακίνητα


Χωρίς εκπλήξεις και διαφοροποιήσεις οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν το ειδικό τέλος στα ακίνητα. Έξω από τη Βουλή αγανακτισμένοι πολίτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Μικροένταση με τα ΜΑΤ 
Με 155 "ναι" υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία που περιλαμβάνει το νέο ειδικό τέλος για τα ακίνητα, το οποίο θα πληρώσουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ
Υπέρ ψήφισαν οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και η Έλσα Παπαδημητρίου, η οποία είναι ανεξάρτητη μετά τη διαγραφή της από τη Νέα Δημοκρατία...


Σε παρέμβασή του πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος διέψευσε τις φήμες που ήθελαν ιδιοκτήτες που μισθώνουν ακίνητα στο δημόσιο να εξαιρούνται από το χαράτσι.
Όπως διευκρίνισε, σε περίπτωση που στο τιμολόγιο της ΔΕΗ, αναφέρεται ως εκμεταλλευτής το Δημόσιο, θα διασταυρώνονται τα στοιχεία, προκειμένου να αποδοθεί ο έκτακτος φόρος στον ιδιοκτήτη. Επίσης, εξαιρούνται από το τέλος και οι κοινόχρηστοι χώροι των ξενοδοχείων.

Οργή έξω από τη Βουλή

 Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας σημειώθηκε μικροένταση μεταξύ αγανακτισμένων και ανδρών των ΜΑΤ που έχουν παραταχθεί γύρω από τη Βουλή.
Κλειστή παραμένει η Αμαλίας και η Βασ. Σοφίας στο ύψος της πλαϊνής εισόδου του Κοινοβουλίου. Οι διαδηλωτές είναι περίπου 2000.
Φράκτες και κάγκελα έχουν δημιουργήσει μια εκτεταμένη νεκρή ζώνη από την αρχή της Βασ. Σοφίας στο Σύνταγμα μέχρι και την Ηρώδου Αττικού.
 Ένας μεγάλος φράκτης στήθηκε στην Ακαδημίας στο ύψος της Κανάρη, στη Βασιλίσσης Σοφίας. Το "τείχος" αποτελείται από άντρες των ΜΑΤ, ενώ κάγκελα αποκλείουν και όλους του κάθετους δρόμους προς το Κολωνάκι.
Εκτός από τους αγανακτισμένους, συγκέντρωση πραγματοποίησαν και οι ειδικοί φρουροί, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές στους μισθούς τους. Πολλοί από αυτούς φορούσαν τις στολές τους.
 Στο Σύνταγμα νωρίτερα βρέθηκαν και εκατοντάδες εργαζόμενοι στους Δήμους και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Πηγή  sigmalive.com

1 σχόλιο:

  1. ευτυχως ηταν ονομαστικη και οταν στηθουν κρεμαλες δεν θα παει κανενας αδικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή