Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Σε κλοιό 6.000 αστυνομικών η Θεσσαλονίκη


Με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, τα οποία υπερβαίνουν τα δεδομένα όλων των προηγούμενων ετών και θυμίζουν τις ημέρες της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. το 2003, αλλά και με τις μαζικότερες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στη συμπρωτεύουσα, ξεκινά αύριο στη Θεσσαλονίκη το διήμερο των εγκαινίων της ΔΕΘ. Ενδεικτικές του κλίματος, που επικρατεί, είναι οι εκκλήσεις αυτοσυγκράτησης, οι οποίες διατυπώνονται από φορείς της πόλης, σε μία προσπάθεια να πέσουν οι «τόνοι» και να μη σημειωθούν επεισόδια...


Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης εξέδωσε μάλιστα χθες ανακοίνωση με οδηγίες για τα καταστήματα του κέντρου, όπου ζητά από τους εμπόρους να κλείσουν στις τρεις το μεσημέρι, να κατεβάσουν τα στόρια, να μαζέψουν τις τέντες και να μην αφήσουν σκουπίδια, που ενδέχεται να αποτελέσουν εστία πυρκαγιάς μπροστά από τα σημεία πώλησής τους.

ΦΡΟΥΡΙΟ
Το κέντρο της Θεσσαλονίκης ήδη θυμίζει φρούριο, καθώς πάνω από 6.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του. Ήδη εδώ και τρεις ημέρες είναι έντονη η παρουσία της αστυνομίας στις οδούς γύρω από το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης και η πρόσβαση των διαδηλωτών προς το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» το Σάββατο το απόγευμα, όπου θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός, αναμένεται ότι θα αποκλειστεί με την τοποθέτηση του φράχτη από μέταλλο και πλεξιγκλάς, που χρησιμοποιήθηκε το καλοκαίρι στην πλατεία Συντάγματος.

Κλούβες των ΜΑΤ θα παραταχθούν γύρω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, ενώ αστυνομικοί θα αναπτυχθούν σε καίρια σημεία και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι θα αποκλειστούν. Ακόμη στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται και ο «Αίαντας», η αντλία ρίψης νερού που αποκτήθηκε τα τελευταία χρόνια από την αστυνομία, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις γενικευμένων επεισοδίων. Οι ένστολοι πάντως, θα «σύρουν» πρώτοι τον χορό των κινητοποιήσεων, καθώς σήμερα το απόγευμα αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί θα διαδηλώσουν στο κέντρο της πόλης.
Οι πορείες διαμαρτυρίας αύριο το απόγευμα θα έχουν ως αφετηρία πέντε διαφορετικά σημεία στο κέντρο της πόλης, τα οποία είναι: α) το κτίριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στην Πλατεία Αριστοτέλους με Φιλίππου με συλλαλητήριο, που διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο και η Ενωση Δημοσιο-υπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ), β) στην Αριστοτέλους με Τσιμισκή, όπου θα συγκεντρωθεί το μπλοκ του ΠΑΜΕ, γ) στην Καμάρα, όπου θα συγκεντρωθούν ακροαριστεροί και αντιεξουσιαστές, καθώς και το συντονιστικό των φοιτητικών οργανώσεων, δ) στη Ροτόντα, όπου θα συγκεντρωθούν ανένταχτοι και ε) στο Λευκό Πύργο, όπου θα συγκεντρωθούν οι Αγανακτισμένοι.

Πηγή  imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου