Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Κώστας Καραμανλής: Ώρα να μιλήσει, το χρωστά στους Έλληνες που τον εμπιστεύτηκαν δύο φορές


Κοντεύουν να συμπληρωθούν δύο χρόνια από την εκλογική αναμέτρηση που έφερε τον Γιώργο Παπανδρέου στην εξουσία και τον Κώστα Καραμανλή σπίτι του, όπως επιθυμούσε καιρό πριν, εκδηλώνοντας δημοσίως την κούραση του από την διακυβέρνηση του τόπου. Μαζί του στη Ραφήνα πήρε και το χαμηλότερο ιστορικά ποσοστό που κατέγραψε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Στα δύο αυτά χρόνια ο πρώην πρωθυπουργός -ο οποίος ακόμα κι όταν το 2009 το κόμμα του είχε φτάσει στο ναδίρ των δημοσκοπήσεων...

...ο ίδιος προσωπικά κρατούσε μια σαφώς καλύτερη εικόνα- λοιδορήθηκε και απαξιώθηκε όσο ελάχιστα πολιτικά πρόσωπα που βρέθηκαν σε τόσο υψηλές θέσεις της Πολιτείας.
Χρεώθηκε σε ένα μεγάλο βαθμό το κατάντημα της Ελληνικής οικονομίας . Κατηγορήθηκε ότι εγκατέλειψε το καράβι που πήγαινε στα βράχια γιατί δεν είχε την τόλμη να το κουμαντάρει. Του είπαν και συνεχίζουν να του λένε ότι ήταν μόνο για τα εύκολα και ότι στα δύσκολα προτίμησε την ασφάλεια του αναχωρητισμού.
Σε όλα αυτά, δυο χρόνια τώρα ο πρώην πρωθυπουργός έχει επιλέξει να μην απαντά. Σε τακτά διαστήματα εμφανίζονται ορισμένοι συνεργάτες του και λένε τα ίδια και τα ίδια : " Ο Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει όταν ο ίδιος κρίνει" και άλλες τέτοιες αοριστολογίες οι οποίες στην αρχή προκαλούσαν ένα ενδιαφέρον αλλά τώρα προκαλούν μόνο...χαμόγελα.
Το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει άλλος ένας κύκλος δημοσιευμάτων και αποκαλύψεων που αφορούν τον Κώστα Καραμανλή. Παρακολουθήσεις των τηλεφώνων του από την Αμερικανική πρεσβεία, απόπειρα δολοφονίας, απαγωγές και άλλα πολλά. Πόσα από αυτά είναι αλήθεια και πόσα αποτελούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας κανείς δεν ξέρει προς το παρόν. Για ορισμένα από αυτά, η δικαστική έρευνα είναι σε εξέλιξη και αργά η γρήγορα ελπίζουμε ότι κάτι παραπάνω θα μάθουμε.
Το βέβαιο είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός τα παρακολουθεί κι αυτά, σχεδόν αμίλητος . ¨Σχεδόν", γιατί πριν από λίγα 24ωρα από ρεπορτάζ της εφημερίδας "Παρασκευή και 13" πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Καραμανλής με αφορμή την επανεκκίνηση της δικαστικής διερεύνησης για τις υποκλοπές , επαναλαμβάνει και σήμερα αυτά που έλεγε και το 2006 όταν "έσκασε" το σκάνδαλο :
«Ζητώ-λέει- απόλυτη διαλεύκανση της υπόθεσης. Σήμερα και όχι μετά από δέκα χρόνια. Δεν θα είμαι υπόλογος απέναντι στους Έλληνες που με εμπιστεύτηκαν δύο φορές»

Γι αυτή ακριβώς την τελευταία φράση, ο κ. Καραμανλής έχει χρέος -έστω και με τόση καθυστέρηση- να μιλήσει επιτέλους. Για όλα όμως. Για την οικονομία και τις δικές του ευθύνες, για τον πόλεμο που δέχθηκε μέσα κι έξω από τη χώρα, για όλες αυτές τις τελευταίες αποκαλύψεις που αν δεν είχαμε ζητήματα επιβίωσης της χώρας, θα ήταν ασφαλώς πρώτο θέμα στην επικαιρότητα.
Στο κάτω-κάτω μόνος του το είπε: Το χρωστάει στους Έλληνες που τον εμπιστεύτηκαν δύο φορές. Για να μην τους είναι ισοβίως υπόλογος...
Σωτήρης Ξενάκης
Πηγή   iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου