Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη Παπανδρέου-Μέρκελ-Σαρκοζί


Η τηλεδιάσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αλλά και την ευρύτερη προοπτική της ευρωζώνης έχει ήδη ξεκινήσει.
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η κυβερνητική σύσκεψη που συγκάλεσε το απόγευμα στο γραφείο του στην Βουλή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με κορυφαίους υπουργούς.
Η σύσκεψη διήρκησε δυο ώρες και, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε ανασκόπηση της πορείας εφαρμογής...

...του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Σταθερότητας και επισημάνθηκαν τα σημεία όπου παρατηρούνται καθυστερήσεις και χρειάζεται επιτάχυνση και ευελιξία.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες συζήτηση έγινε και για το γενικότερο κλίμα που διαμορφώνεται στην ευρωζώνη, ενόψει της τηλεδιάσκεψης του κ. Παπανδρέου με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί για την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου για την αντιμετώπιση των κινδύνων που πιθανόν να προκύψουν στη συνοχή του ευρώ.
Μόσιαλος: O πρωθυπουργός θα μιλήσει για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στην αποψινή τηλεδιάσκεψη με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα τους ενημερώσει για τις αποφάσεις των δύο τελευταίων υπουργικών συμβουλίων και θα τονίσει τη βούληση και την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, κατά την άτυπη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Επίσης ο πρωθυπουργός θα συζητήσει με τους δύο ευρωπαίους ηγέτες τις εξελίξεις στην ευρωζώνη, ενώ θα ζητήσει και την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.
Ο πρωθυπουργός, επιπλέον, αναμένεται να θέσει και το ζήτημα της ανάπτυξης συνολικά στην ΕΕ.
Επίσης, μετά την τηλεδιάσκεψη με τους δύο Eυρωπαίους ηγέτες, ο πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, για το Μεσανατολικό.
Προνοιακά επιδόματα, αναπηρικές συντάξεις στην ατζέντα του υπουργικού
Στην σύσκεψη, επίσης, σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, κατά την άτυπη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, συζητούνται και οι διαρθρωτικές αλλαγές με έμφαση στην περικοπή δαπανών και στην επίσπευση των εργασιακών θεμάτων.
Ειδικότερα σε ότι αφορά τις δαπάνες το βάρος δίνεται στις αναπηρικές συντάξεις καθώς και στην επισκόπηση των προνοιακών επιδομάτων εξαιρουμένων των επιδομάτων ανεργίας.
Ο κ. Μόσιαλος ερωτηθείς σχετικά, διευκρίνισε ότι τα προνοιακά επιδόματα, πλην αναπηρικών συντάξεων, ανέρχονται στο ύψος των 6,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για το δημόσιο, ενώ ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ είναι τα προνοιακά επιδόματα των ΟΤΑ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου που θα συνέλθει την μεθεπόμενη εβδομάδα θα περιλαμβάνονται τα θέματα του ενιαίου μισθολογίου και του σχεδίου Προϋπολογισμού.
Επίσης, εντός της επόμενης εβδομάδος θα ολοκληρωθεί με την έκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) το ζήτημα της αναδιάρθρωσης φορέων.
Σημειώνεται ότι σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί και αύριο, Πέμπτη, στις 12.00.
Αύριο το υπουργείο Οικονομικών θα εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με την ειδική εισφορά επί των ακινήτων που ανακοινώθηκε την Κυριακή, και πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση θα διευκρινίζει τον αριθμό των δόσεων καταβολής της εισφοράς αλλά και το ποιοι υπόχρεοι θα υπαχθούν στην χαμηλού ύψους ειδική εισφορά.

Πηγή  kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου