Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Κλείνουν το ένα μαγαζί μετά το άλλο


Στην Έδεσσα στην οδό Αρχελάου το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων φτάνει το 33,3%

Ξεπερνούν τις 68.000 οι επιχειρήσεις που έκλεισαν τον τελευταίο χρόνο και οι έμποροι προβλέπουν ότι έως το επόμενο καλοκαίρι θα βάλουν λουκέτο ακόμη 53.000 επιχειρήσεις που δεν θα αντέξουν την φοροκαταιγίδα και την μειωμένη κίνηση.
Δηλαδή μέσα στην διετία 2010 -2012 τα λουκέτα θα ξεπεράσουν τα 122.000. Το αρνητικό ρεκόρ κατέχει η οδός Σόλωνος. Στο δρόμο αυτό, που άλλοτε αποτελούσε εμπορικό “παράδεισο”...

...σήμερα σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου 2 στις 5 επιχειρήσεις έχουν κλείσει. Τα ποσοστά των λουκέτων στους εμπορικούς δρόμους είναι τραγικά.
Στη Σόλωνος το ποσοστό είναι στο 42%, ακολουθεί η Τσακάλωφ στο Κολωνάκι και η Πλαστήρα στο Μαρούσι με 35%, η Κολοκοτρώνη στην Κηφισιά με 33% και η οδός Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας με 32%. Όμως και σε άλλες πόλεις της χώρας τα λουκέτα δίνουν και παίρνουν.
Στη Θεσσαλονίκη στην οδό Κασσάνδρου το ποσοστό φτάνει το 30% και ακολουθεί η Αγίας Σοφίας με 28%. Στην Έδεσσα στην οδό Αρχελάου το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων φτάνει το 33,3% και στον οδό Τριάντα στην Κοζάνη το 26,3%.
Παράλληλα με τα κλειστά καταστήματα σε κεντρικούς – εμπορικούς δρόμους παρατηρείται ταυτόχρονα και ερήμωση στους παραδρόμους καθώς υπάρχει μείωση των ενοικίων και υπερπροσφορά σε ξενοίκιαστα καταστήματα.

Πηγή  megatv.com

1 σχόλιο:

  1. ΕΔΩ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΕ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ! ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΑΝ ΤΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή