Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ανατροπή της κυβέρνησης ζητεί ο Αλ. Τσίπρας


Οργανωμένο αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης ζήτησε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας, εκτιμώντας ότι τόσο αυτή όσο και ο πρωθυπουργός βρίσκονται πλέον σε εφεδρεία και δεν πρόκειται να ψηφίσουν προϋπολογισμό, κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της ΔΕΘ

Οργανωμένο αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης ζήτησε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας, εκτιμώντας ότι...

...τόσο αυτή όσο και ο πρωθυπουργός βρίσκονται πλέον σε εφεδρεία και δεν πρόκειται να ψηφίσουν προϋπολογισμό, κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: "Δεν λέμε απλώς να φύγει η κυβέρνηση, επιλέγοντας μια ευνοϊκή γι' αυτήν ημερομηνία για τις εκλογές, αλλά να ανατραπεί υπό το βάρος των κοινωνικών αντιδράσεων".
Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι αυτή που οδηγεί τη χώρα στη φτώχεια και στη χρεοκοπία είναι η πολιτική λιτότητας, είτε με τη μορφή της εσωτερικής υποτίμησης, είτε με τη μορφή της νομισματικής υποτίμησης.
Ψευτοδίλημμα
Για το δίλημμα "μνημόνιο ή δραχμή" ανέφερε ότι είναι ψευδές. "Διότι αυτή η πολιτική που ακολουθεί τώρα η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου στη δραχμή θα μας οδηγήσει, διότι μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία", είπε. Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι δεν μπορεί να υπάρξει χρεοκοπία μόνο της Ελλάδας, χωρίς να χρεοκοπήσει και η Ευρωζώνη.
Τη νέα φορολόγηση των ακινήτων τη χαρακτήρισε χαράτσι, λέγοντας ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί και ζήτησε την ένταση της πίεσης των κοινωνικών δυνάμεων και των οργανωμένων λαϊκών αντιδράσεων.
"Το ζήτημα είναι αυτό να το κατανοήσει και η κυβέρνηση και να μη δημιουργήσει μηχανισμούς χειραγώγησης, να μην προχωρήσει σε ανάλγητες επιλογές, όπως το να κόψει το ρεύμα σε αυτούς τους ανθρώπους", υπογράμμισε.

Πηγή  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου