Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Σοβαρότατο ατύχημα στο λούνα-παρκ της εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών. Από θαύμα γλίτωσαν το θάνατο δύο παιδιά.

Το παιχνίδι  κομμένο "κυριολεκτικά" στη μέση
Σοβαρότατο ατύχημα έγινε χθες στις 9.45μμ στο λούναπαρκ της εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών. Την ώρα που βρίσκονταν σε λειτουργία το παιχνίδι "Διαστημόπλοια" κατέρρευσε μια από τις διπλές θέσεις των επιβατών με αποτέλεσμα δύο παιδιά(ένα αγόρι και ένα κορίτσι) ηλικίας 21 ετών να βρεθούν στο κενό. Τα αίματα όλων πάγωσαν στη θέα του ατυχήματος καθώς τα παιδιά κρέμονταν για αρκετά δευτερόλεπτα στον αέρα και τελικά έπεσαν με δύναμη στο κενό.
   
Αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίζονται, πως τα παιδιά...

...γλίτωσαν κυριολεκτικά από θαύμα. Τη στιγμή της κατάρρευσης της θέσης των επιβατών, οι βραχίονες στήριξης τους βρίσκονταν σε μεγάλο ύψος και έτσι δεν συνέθλιψαν τα σώματα των άτυχων παιδιών που βρίσκονταν πεσμένα στη βάση του μηχανήματος.
  
Στο χώρο κατέφθασε ασθενοφόρο και παρέλαβε τους τραυματίες, που σύμφωνα με πηγές του Νοσοκομείου Γιαννιτσών έχουν θλαστικά τραύματα σε όλο τους το σώμα και έχουν ξεπεράσει κάθε κίνδυνο , ενώ για προληπτικούς λόγους νοσηλεύονται στο χειρουργικό τμήμα.
  
Την ίδια μέρα και λίγο νωρίτερα συνέβη και άλλο περιστατικό και συγκεκριμένα στο παιδικό τρενάκι , το οποίο εκτροχιάστηκε σκορπώντας τον πανικό στους παριστάμενους γονείς καθώς ήταν ασφυκτικά γεμάτο με μικρά παιδάκια 1μεχρι 4 ετών.
  
Με αυτόφωρη διαδικασία οι ιδιοκτήτες των απαρχαιωμένων ψυχαγωγικών παιχνιδιών οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Γιαννιτσών ενώ σήμερα αναμένεται να παρουσιαστούν στον εισαγγελέα. Τα δύο σοβαρά ατυχήματα έφεραν το κλείσιμο και σφράγισμα ολόκληρου του λούνα παρκ. Την ίδια ώρα επανέρχεται στο προσκήνιο η συζήτηση για  τα ζητήματα ασφάλειας και πιστοποίησης καλής λειτουργίας, ευθύνη με την οποία βαρύνεται αποκλειστικά ο Δήμος Πέλλας. Ήδη υποβλήθηκαν μηνύσεις τόσο κατά των ιδιοκτητών όσο και κατά του Δήμου Πέλλας.

3 σχόλια:

  1. Tragika pragmata.Poios kalos anthropos ypografei gia tin asfaleia?o dimos endiaferete mono gia ta fragka.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ti na pei kanis re gamoto?
    sta kala ka9oumena!kati 3erw p dn anevenw..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι είναι, το μόνο που τους ενδιαφέρει στον Δήμο είναι πως θα ανεβάσουν το ενίκοιο με το χαμηλότερο εισητήριο. Η ασφάλεια των παιδιών μας πάει στον βρόντο. Επιτροπές και επιτροπές για το πόσο θα δώσουμε το χώρο, για το πόσο θα νοικιάσουμε τα περίπτερα και στα παλιά μας τα παπούτσια εάν οι κούνιες που θα έρθουν πληρούν τις προυποθέσεις για ασφαλή χρήση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή