Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Μήνυμα του ΤΟ.ΣΥ.Νέων Έδεσσας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


Η φετινή σχολική χρονιά δεν έχει περιθώρια για ευχές απραγματοποίητες αλλά για δράσεις που πρέπει στο σύνολο της η εκπαιδευτική κοινότητα να υιοθετήσει, προκειμένου να μην παρουσιαστούν ποτέ ξανά μπροστά της προβλήματα που στέκονται εμπόδια στο λειτουργικό της έργο. Η έλλειψη διδακτικών βιβλίων, η μερική απουσία διδακτικού προσωπικού, οι μειώσεις στις λειτουργικές δαπάνες και ένα σωρό άλλα προβλήματα, συμβάλλουν δυστυχώς στην αρνητική ενέργεια που ακουμπά τις νέες και τους νέους...

...Και δεν είναι ένα προσωρινό φαινόμενο, που μπορούμε να το διαγράψουμε με την μελλοντική επίλυση του, αλλά ένα φαινόμενο που δεν πρέπει να επαναληφτεί ποτέ ξανά.

Οι νέες και οι νέοι, δεν είναι τα παιδιά της φωτοτυπίας, αλλά τα παιδιά ενός σύγχρονου κόσμου που διψούν για σωστή και ευκαιριακή μάθηση.
 

Αυτή η χρονιά μπορεί να αποτελέσει την αρχή για συνεχείς διεκδικήσεις από την δική μας πλευρά που θα στοχεύουν στην καλύτερη παιδεία.

Η αδιαφορία δεν μας ταιριάζει. Η συμμετοχή μας στις κοινές δράσεις που θα αναπτύξουν ένα ιδανικό μοντέλο στην παιδεία το οποίο θα επενδύει στο δικό μας μέλλον και του τόπου μας είναι δικαίωμα και απαίτηση.

Δεν ευχόμαστε να είναι τα τελευταία προβλήματα, απαιτούμαι να είναι τα οριστικά και δυναμώνουμε την θέληση μας για την εξεύρεση λύσεων.
 

Με μια φωνή στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς λέμε σ΄αυτούς που αποφασίζουν "Το θέμα δεν είναι να δημιουργήσετε καλούς μαθητές, αλλά σοφά παιδιά".

Ο Πρόεδρος
ΤΟ.ΣΥ.Ν Δήμου Έδεσσας
Αντώνης Μπουρδάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου