Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

"Πολιτική παρατυπία στα Γιαννιτσά" καταγγέλλει η Γαβριηλίδου Στέλλα


Ο Δήμαρχος Πέλλας Γρ. Στάμκος
Παρά την ομόφωνη απόφαση που ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής, στο Νομό Πέλλας ότι για το σχολικό έτος 2011-2012 θα προσληφθούν όλες οι παλιές καθαρίστριες, που εργάζονταν και τα προηγούμενα χρόνια, με τη σύμφωνη γνώμη των διευθυντών των σχολείων, η καθαρίστρια του Δημοτικού Σχολείου Δαμιανού ειδοποιήθηκε ότι δεν θα προσληφθεί και θα προσληφθεί άλλη στη θέση της συγγενής του δημοτικού συμβούλου Ανδρεάδη Γεωργίου.

Οι λόγοι ήταν καθαρά πολιτικοί και μέσα στην αγωνία τους να ξεκάνουν...

Ο Δημ. Συμβ. Γιώργος Ανδρεάδης
...''τον επικίνδυνο πολιτικά αντίπαλο'' (Γαβριηλίδου Συμέλα το όνομα της απολυμένης καθαρίστριας) δε φρόντισαν να καλύψουν τις παρατυπίες τους. Είναι γεγονός ότι δεν έγινε καμία προκήρυξη θέσης και ο Δήμαρχος είχε την αίτηση στα χέρια του αρκετό καιρό κάτω από το τραπέζι.


Η πρ. Σχ. Επιτροπής Ηλιάνα Λαγομάτη
Η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Ηλιάνα Λαγομάτη τους έδινε όλους στεγνά για τις πιέσεις και τις απειλές που δεχόταν προκειμένου να αθετήσει προηγούμενη απόφαση της σχολικής επιτροπής και να υπογράψει για την νέα εργαζόμενη (συγγενικό πρόσωπο του δημοτικού συμβούλου). Το εργατικό κέντρο Γιαννιτσών σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά της σχολικής επιτροπής και κάθε εμπλεκόμενου προσώπου για τις παρατυπίες που έχουν διαπραχθεί. Ακόμη και η γραμματέας του Δημάρχου Στάμκου συμμετείχε στη γελοιότητα αυτή μιλώντας άσχημα στην κα Γαβριηλίδου , όταν η τελευταία πήγε να ρωτήσει, για ποιο λόγο καθυστερούσαν την ανανέωση της σύμβασης της. Σημειώνεται δε ότι η πρώην καθαρίστρια καλέστηκε κανονικά από το δάσκαλο του Δημοτικού σχολείου Δαμιανού και πραγματοποίησε όλη τη γενική καθαριότητα του σχολείου (επί τρεις ημέρες και πέραν του δέοντος) και έπειτα ξαναειδοποιήθηκε ότι τελικά δεν θα της ανανεωθεί η σύμβαση, αφού μεσολάβησαν οι δουλειές κάτω από το τραπέζι , συνηθισμένο φαινόμενο άλλωστε στην εποχή μας... Το θέμα κινείται νομικά και ταυτόχρονα οργανώνεται συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Πέλλας κατά τη διάρκεια του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας... Επιτέλους σε αυτή τη χώρα πρέπει και από τους καναπέδες μας να σηκωθούμε και να σταματήσουμε να είμαστε πρόβατα. Έχουμε όλοι ευθύνη με το να ανεχόμαστε οποιαδήποτε ανάλογη κατάσταση από πλευράς των πολιτικών αυτής της χώρας...

Γαβριηλίδου Στέλλα


5 σχόλια:

  1. Εδώ ο κόσμος χάνετε και το.... άντε να μην το πω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε κατάντια για τον τόπο αυτές οι φάτσες...Ότι ξεπέταξε απο δίπλα του ο Πλιόγκας(έστω και με καθυστέρηση) πήγε και φορτώθηκε στον Στάμκο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ΘΥΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟΥ 03/2011 ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ .
    ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 08/2011
    ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
    9/9/2011
    ΠΑΡΟΝΤΕΣ 13 ΜΕΛΗ
    ΑΠΟΝΤΕΣ 2 ΜΕΛΗ
    ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΜΗ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΕΝΑ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΝΑΔΟΧΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ τους ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ τους ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ.
    ΤΕΛΟΣ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ.
    Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 1/9/2011ΕΩΣ 30/6/2012 ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ Τις ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΙΚΕΙΩΘΕΛΟΥΣ ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Ή ΥΠΑΡΞΗ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ .
    ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Σ. ΠΕΛΛΑΣ ΑΦΟΥ ΕΛΑΒΕ ΥΠΟΨΙ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ, ΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ , ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Ν.4002/2011 ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 1/9/2011-30/6/2012 ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΓΓΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΟΠΟΥ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ.


    Μετά από αυτή την απόφαση του Δ.Σ η κα Γαβριηλίδου καλέστηκε από τον Διευθυντή του σχολείου του Δαμιανού να κάνει τη γενική καθαριότητα πριν τον αγιασμό. Αφού λοιπόν η γενική καθαριότητα πραγματοποιήθηκε , έγινε και ο αγιασμός ,ο διευθυντής του σχολείου ενημερώθηκε από τον κο. Ανδρεάδη ότι η καθαρίστρια άλλαξε αφήνοντας τον Διευθυντή του σχολείου άναυδο ( καθώς είχε την προηγούμενη ενημέρωση από την κα. Ηλιάνα Λαγομάτη ). Η κα Γαβριηλίδου στη συνέχεια ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του σχολείου για την ανάκληση της απόφασης , για την οποία είχε ενημερωθεί λίγες μέρες νωρίτερα, οπότε και κατέφυγε στο Δήμο να ρωτήσει τι συνέβη, όπου εκεί όχι μόνο δεν της έδινε κανείς μια απάντηση , έναν λόγο για αυτό που συνέβη, αλλά μόνο δεν την έδιωξαν με τις κλωτσιές ( εκεί ήταν που η κα. Ηλιάνα Λ. ομολόγησε τις πιέσεις που δέχτηκε από τους ανωτέρους της για την αλλαγή αυτή ).


    Και ρωτάω τη σχολική επιτροπή και την πρόεδρο αυτής να μας απαντήσει :
    Ποιος λόγος ικανός και αναγκαίος σας έκανε να ανανεώσετε και να ακυρώσετε έπειτα την πρόσληψη της παλιάς καθαρίστριας?
    Πού , Πότε και από Ποιον κρίθηκε αναγκαία η ανάκληση της αρχικής σας απόφασης?
    Γιατί κανείς σας δεν εξήγησε στην κα. Γαβριηλίδου τι συνέβη ? Γιατί την αποφεύγετε όλοι σας λες και κάνει τζίιιιιζ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O XAZOS O KAKOS KAI H TRELH AYTOI MAS DIOIKOYN-DEITE MOUTRA.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή