Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

«Σύγκρουση» για τα σχολικά βιβλία


Σε πολιτική κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και Ν.Δ. εξελίχθηκε η υπόθεση με τα σχολικά βιβλία καθώς ο βουλευτής και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης ζήτησε τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» του Αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ν. Αγγελάρα, από το χρόνο που ισχύει η υποχρέωση υποβολής σχετικής δήλωσης για τους δικαστικούς λειτουργούς....


Η ενέργειά του χαρακτηρίστηκε στους διαδρόμους της Βουλής επικοινωνιακός αντιπερισπασμός, προκειμένου να απεγκλωβιστεί η κυβέρνηση και ειδικά η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου από την απολογητική θέση που βρίσκονται μετά το πρωτοφανές στα χρονικά γεγονός να ξεκινήσουν τα μαθήματα της νέας σχολικής χρονιάς, χωρίς βιβλία.
«Συγγνώμη»
Υπενθυμίζεται ότι η κ. Διαμαντοπούλου που ζήτησε συγγνώμη από γονείς και μαθητές έχει επιρρίψει ακέραια την ευθύνη για τη δραματική ολιγωρία στην αναβλητικότητα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στο οποίο, όπως ισχυρίστηκε «σκόνταψαν» οι διαδικασίες της έγκαιρης έκδοσης των βιβλίων, ενώ έχει ζητήσει την παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Όμως χθες στη Βουλή, μετά την κίνηση Καρχιμάκη, η αξιωματική αντιπολίτευση, σήκωσε τους τόνους με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής και βουλευτή της Ν.Δ. Αν. Λυκουρέντζο να κάνει λόγο για «πράξη που αποσκοπεί στην κατατρομοκράτηση των κρατικών λειτουργών όταν ελέγχουν την κυβέρνηση».
Ο κ. Λυκουρέντζος, όπως και η συνάδελφός του Ελίζα Βόζενμπεργκ, σημείωσε ότι «εκθέτουν την κυβέρνηση τέτοιες πρακτικές» και ζήτησε «να αναλάβουν οι υπεύθυνοι τις ευθύνες τους για την πρωτοφανή αποτυχία και να πάψουν να τρομοκρατούνται κρατικοί λειτουργοί που κινούνται στην περιοχή της διαφάνειας».
Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, περιορίστηκε να απαντήσει μετριοπαθώς «κανένας δεν είναι υπεράνω κριτικής: ούτε οι δικαστές, ούτε και οι πολιτικοί».
Απάντηση
Πάντως, κύκλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου έλεγαν χθες για την πρωτοβουλία Καρχιμάκη: «Τέτοιες ενέργειες δεν πτοούν τους δικαστές του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου. Ούτε μπορούν να τους κάμψουν». Για τη σύμβαση, τη χαρακτήρισαν παράνομη λέγοντας ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο έπρεπε να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον.


Πηγή  imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου