Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Αλλαγή σύνθεσης του ΔΣ και πρόσκληση Εθελοντισμού της Παιδαγωγικής Εταιρίας Ν. Πέλλας


Αλλαγή στη σύνθεση του ΔΣ της Παιδαγωγικής Εταιρείας Πέλλας

Μετά την παραίτηση του  μέλους της Παιδαγωγικής Εταιρείας κ. Γκουτζαμάνη Βασιλείου (σχολικού  συμβούλου ΠΕ)  από το ΔΣ της Εταιρείας για προσωπικούς λόγους, τη θέση  καταλαμβάνει η  κ. Δημητριάδου Κική (νηπιαγωγός- συγγραφέας).  Το ΔΣ της Εταιρείας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τον κ. Γκουτζαμάνη  Βασίλη για την πολύτιμη όσο και καθοριστική προσφορά του στην Εταιρεία ενώ παράλληλα...

...εύχεται καλή και δημιουργική θητεία στην κ. Δημητριάδου Κική.

Από το ΔΣ της Παιδ. Εταιρείας


Πρόσκληση εθελοντισμού από την Παιδαγωγική Εταιρεία Ν. Πέλλας

 
Η Παιδαγωγική Εταιρεία Ν. Πέλλας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011, επιθυμεί να ευαισθητοποιήσει την τοπική αλλά και ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα, συμμετέχοντας σε εθελοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες.
Αναμφίβολα, ο εθελοντισμός σ' όλα του τα επίπεδα, αποτελεί ένα κοινωνικό φαινόμενο υψηλής ανθρωπιστικής αξίας, το οποίο συμβάλλει καθοριστικά τόσο στην ομαλή ένταξη των πολιτών και κυρίως των νέων σ' ένα κοινωνικό σύστημα αλληλεγγύης όσο και στην καλλιέργεια της συμμετοχής και της προσφοράς. Ως τέτοιο λοιπόν, είναι ανάγκη να το αναπτύξουμε και να το εξελίξουμε ακόμη περισσότερο ώστε μακροπρόθεσμα να αποτελεί πλέον συνειδητή έκφανση της κοινωνικότητάς μας.

Είναι γνωστές οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει τόσο η εργατική όσο και η μικροαστική και μεσοαστική ελληνική οικογένεια, οι οποίες δυστυχώς επιτείνονται με τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις στα οικονομικά πράγματα της χώρας αλλά και με το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο εδώ και πολλές δεκαετίες αδυνατεί να παράσχει μια ολοκληρωμένη δωρεάν παιδεία.
Έτσι λοιπόν, απευθύνουμε πρόσκληση εθελοντισμού προς όλους τους εν ενεργεία και συνταξιούχους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να πλαισιώσουν τις εθελοντικές δραστηριότητες που αποβλέπουν στην στήριξη των μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι τούτη τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για φροντιστηριακά μαθήματα, καθώς τα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στα δημόσια σχολεία (στην πλειοψηφία τους) για διάφορους λόγους έχουν ατονήσει και δε λειτουργούν.

Όσοι λοιπόν εκπαιδευτικοί κάθε βαθμίδας επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εθελοντική αυτή δραστηριότητα, μπορούν να επικοινωνούν στα
τηλέφωνα:

6947444208
6944554354
e-mail: paidetpellas@gmail.com



Από το ΔΣ της Παιδαγωγικής Εταιρείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου