Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΟΚάρα σε τροχιά πρόκρισης!


Ο ΠΑΟΚ, που όπως τόνισε ο Μπόλονι δίνει προτεραιότητα στο πρωτάθλημα, δεν είχε τους Γκαρσία και Σαλπιγγίδη. «Εχασε» μέσα σε 3 λεπτά (51'-54') λόγω τραυματισμού τους Αρίας και Κοντρέρας.
Είδε το προβάδισμά του να ανατρέπεται από την ασφυκτική πίεση της Ρούμπιν. Ωστόσο βρήκε τη δύναμη και «επέστρεψε»! Εμεινε όρθιος στο Καζάν, αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τους Ρώσους, για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και διατηρεί ακέραιες ελπίδες πρόκρισης στους «32».
Ο Λάζλο Μπόλονι παρέταξε τον ΠΑΟΚ...

...με σύστημα που περισσότερο έμοιαζε με 4-3-3 και όχι με 4-2-3-1, καθώς ο Φωτάκης δεν ήταν τόσο προωθημένος (πίσω από τον Αθανασιάδη) αλλά δίπλα στους Αρίας και Λάζαρ, με τους Γεωργιάδη και Βιεϊρίνια στα άκρα. Ετο, Λίνο, Κοντρέρας και Μαλεζάς ήταν στην άμυνα, μπροστά από τον Κρέσιτς.
Από την άλλη πλευρά, ο Κούρμπαν Μπερντίεφ επέλεξε 4-2-3-1 για την Ρούμπιν, με τον Βαλδέζ λίγο πιο πίσω από τον Ντιαντιούν στην επίθεση. Καραντενίζ και Κασάεφ ήταν στα δύο άκρα, με τους Νάτχο και Νομπόα στον κεντρικό άξονα και τους Νεμόφ, Κουζμίν, Νάβας και Μποκέτι στην άμυνα, μπροστά από τον Ριζίκοφ.
Δύο ήταν τα προβλήματα του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο. Η διαχείριση των «στημένων» φάσεων και τα λάθη σε μεταβιβάσεις. Με αυτό τον τρόπο δημιουργήθηκαν οι ευκαιρίες της Ρούμπιν, κυρίως σε δύο δίλεπτα, με κορυφαίες αυτές των Κασάεφ (16', 44'), Βαλδέζ (21') και Ντιαντιούν (30'), ενώ υπήρξαν απειλητικές καταστάσεις και από τους Καραντενίζ (20', 40'), Βαλδέζ (29') και Νομπόα (21').
Οσο για τον «δικέφαλο», «πάγωσε» τον ρυθμό στο πρώτο 20λεπτο, δεν δέχθηκε πίεση (με εξαίρεση δύο δίλεπτα), αλλά δεν απείλησε, δεν έδειξε να θέλει να ρισκάρει για να βγει μπροστά. Ωστόσο ευτύχησε στην πρώτη (εξαιρετική) οργανωμένη επίθεσή του να προηγηθεί με το ωραίο γκολ του Αθανασιάδη στο 22'. Ο διεθνής επιθετικός απείλησε και στο 26' και στο 36', χωρίς να καταφέρει να «ζευγαρώσει» (τουλάχιστον) τα γκολ του. Μετά το 1-0, πάντως, ο ΠΑΟΚ είχε ένα διάστημα καλής κυκλοφορίας και επιθετικότητας.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε ολοκληρωτικά. Οι Ρώσοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και πίεσαν ασφυκτικά τον «δικέφαλο». Εχασαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Καραντενίζ (46', 47'), είχαν δοκάρι με τον Κασάεφ (47') και μεγάλη ευκαιρία με τον Νάτχο στο 51', πριν φτάσουν στην ισοφάριση με τον Βαλδέζ στο 52'!
Στο ίδιο διάστημα ο ΠΑΟΚ είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στη μεσαία γραμμή με αποτέλεσμα να αμύνεται, ενώ ήταν και άτυχος καθώς είδε τους Αρίας και Κοντρέρας να τραυματίζονται και να μην μπορούν να συνεχίσουν, δίνοντας τις θέσεις τους σε Μπαλάφα (51') και Τσιρίλο (54').
Η ώρα περνούσε και η πίεση συνεχίζονταν και η Ρούμπιν αφού απείλησε με τον Καραντενίζ στο 62' έφτασε στην ανατροπή με τον Ντιαντιούν στο 66'. Πλέον ο ΠΑΟΚ έπρεπε να βγει μπροστά για να ισοφαρίσει. Επισκέφτηκε για πρώτη φορά την εστία των Ρώσων στο 70' με τον Βιεϊρίνια, πριν ο Μπόλονι βάλει τον Ιβιτς αντί του Λαζάρ, για να τονώσει την επιθετικότητα.
Όπως και έγινε. Ο «δικέφαλος» αναθάρρησε, βγήκε στην επίθεση και αφού απείλησε με τον Βιεϊρίνια στο 77' έφτασε στο 2-2 με το ωραίο γκολ του Φωτάκη στο 80', ενώ λίγο έλειψε να προηγηθεί στο 83' με τον Ιβιτς! Στο τελευταίο 10λεπτο και οι δύο ομάδες έψαξαν το νικητήριο γκολ, χωρίς να το πετύχουν, καθώς τα δύο σουτ των Νομπόα (87'), Καραντενίζ (89') και Μπαλάφα (90') δεν βρήκαν στόχο, ούτε τα διαδοχικά σουτ από Βιεϊρίνια και Ιβιτς στην εκπνοή.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 52' Βαλδέζ, 66' Ντιαντιούν - 22' Αθανασιάδης, 80' Φωτάκης
ΔΟΚΑΡΙ: 47' Κασάεφ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χάνσον (Σουηδία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 34' Κουζμίν, 60' Κασάεφ, 90' Νάβας - 57' Μαλεζάς, 90'+3'
ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ: Ριζίκοφ, Νεμόφ, Κούζμιν, Θέσαρ Νάβας, Μποκέτι, Νομπόα, Νάτχο, Καραντενίζ, Κασάεφ (90' Μπιστρόφ), Nέλσον Βαλδέζ (77' Ριαζάντσεφ), Ντιαντιούν.
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας (54' Τσιρίλο), Λάζαρ (72' Ιβιτς), Αρίας (51' Μπαλάφας), Γεωργιάδης, Βιεϊρίνια, Φωτάκης, Αθανασιάδης.

Πηγή  sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου