Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Σκανδαλίδης: Δεν καταργείται το Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας στα Γιαννιτσά


Ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρει, ότι η δραστηριότητα του Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας Γιαννιτσών θα συνεχίσει να υφίσταται, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε διοικητική μεταρρύθμιση προκύψει, ενόψει της επικείμενης συνένωσης του ΕΘΙΑΓΕ με άλλους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

"Όχι μόνο δεν θα ανασταλούν οι ερευνητικές δραστηριότητες του Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας στα Γιαννιτσά, αντίθετα θα καταβληθούν προσπάθειες να αναπτυχθούν περαιτέρω", διαβεβαιώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης...

...και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρει, επίσης, ότι η δραστηριότητα του Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας Γιαννιτσών θα συνεχίσει να υφίσταται, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε διοικητική μεταρρύθμιση προκύψει, ενόψει της επικείμενης συνένωσης του ΕΘΙΑΓΕ με άλλους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το έγγραφο του υπουργού διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Καρασμάνη, ο οποίος έχει επισημάνει ότι το Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας των Γιαννιτσών στα 76 χρόνια της λειτουργίας του έχει προσφέρει ιδιαίτερα αξιόλογο έργο με πολύ μεγάλη συμβολή στην εφαρμοσμένη έρευνα.
"Είναι το μοναδικό Ινστιτούτο που σήμερα ασχολείται με την έρευνα στη Ζωϊκή Παραγωγή και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για μια εφαρμοσμένη έρευνα στον τομέα αυτό όπως συμβαίνει σε όλες τις προηγμένες αγροτικά χώρες στην Ευρώπη", έχει επισημάνει ο βουλευτής.

Πηγή  imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου