Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο κρασοπότηρο στη Λεμεσό


Στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες βρίσκεται από χθες βράδυ ο Δήμος Λεμεσού, με το μεγαλύτερο κρασοπότηρο στον κόσμο, που κατασκευάστηκε με την ευκαιρία των εγκαινίων της 50ης Γιορτής του Κρασιού.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Χρίστου, παρέλαβε το πρωί στο Δημοτικό Μέγαρο, το σχετικό πιστοποιητικό από τον Πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής της Γιορτής, Αντώνη Χατζηπαύλου, ο οποίος χθες βράδυ το εξασφάλισε από την εκπρόσωπο των ρεκόρ Γκίνες, μετά την επικύρωση των διαστάσεων του ποτηριού...


...Το κρασοπότηρο, που έχει ύψος 3 μέτρα και 37 εκατοστά και διάμετρο 1 μέτρο και 73 εκατοστά, έχει τοποθετηθεί κοντά στην κεντρική είσοδο του δημόσιου κήπου και αποτελεί την κύρια ατραξιόν της φετινής γιορτής.
Ο κ.Χρίστου εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση του για την συμπερίληψη του Δήμου στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες και σημείωσε ότι ''η Κύπρος είναι μια χώρα που διακρίνεται για τη μακραίωνη παράδοση στην ιστορία της αμπελουργίας, στην ιστορία της παραγωγής κρασιού''.
Την χαρά της που βρίσκεται στην Κύπρο για να επιβεβαιώσει ένα ακόμη ρεκόρ, εξέφρασε και η εκπρόσωπος των ρεκόρ Γκίνες, Annabel Lawdy, η οποία συνεχάρηκε το Δήμο Λεμεσού και ευχήθηκε για περισσότερες πρωτιές.
Ανέφερε επίσης ότι το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε ο Λίβανος, από τις 29 Οκτωβρίου 2010, με ένα ποτήρι κρασιού ύψους 2 μέτρα και 40 εκατοστά και εξέφρασε τη βεβαιότητα της ότι μόλις γίνει αντιληπτή η κατάρριψη του ρεκόρ από τη Λεμεσό, θα γίνει ξανά προσπάθεια για να κατασκευαστεί ακόμη μεγαλύτερο κρασοπότηρο.
Είπε, τέλος, ότι στην Κύπρο υπάρχουν ακόμα δυο ρεκόρ Γκίνες που δεν έχουν ακόμη καταρριφθεί. Το πρώτο αφορά τον μεγαλύτερο χορό σούστας που έγινε στην Αγία Νάπα, με 330 χορευτές (29 Αυγούστου 2010) και το δεύτερο, το μεγαλύτερο χασάπικο που καταρρίφθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2010 στη Λάρνακα, με τη συμμετοχή 749 χορευτών.

Πηγή  sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου