Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής Σκύδρας-Έδεσσας

Στις 4.30μ.μ. (16/9) ξέσπασαν διαδοχικές πυρκαγιές κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής ψηλά από το σημείο του Προφήτη Ηλία της Έδεσσας και με κατεύθυνση προς την Σκύδρα. Η φωτιά..
 διαδόθηκε από μεταφορική σιδηροδρομική αμαξοστοιχία η οποία μετέφερε τεύτλα. Οι διαδοχικές εστίες έκαψαν κυρίως χόρτα και ελάχιστες αγροτικές καλλιέργειες ενώ κινδύνευσαν αγροτικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις όχι όμως οικίες.


Αμέσως κινητοποιήθηκαν η τοπική Πυροσβεστική υπηρεσία και οι Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και των Δήμων...

...σε συνεργασία με τις κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας (ΕΜΑΚ, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης). Στο σημείο έσπευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης και οι Δήμαρχοι Έδεσσας και Σκύδρας αντίστοιχα κκ. Δημήτριος Γιάννου και Γεώργιος Χοίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Φαρμούζης καθώς επίσης και μέλη τοπικών εθελοντικών οργανώσεων (ΕΔΟΜΑΚ Σκύδρας). Στην επιχείρηση συμμετείχαν περισσότερα από δέκα οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα που κατέφθασαν από τις γύρω περιοχές (Θεσσαλονίκη, Πιερία, Ημαθία) συνδράμοντας στο έργο των τοπικών πυροσβεστικών υπηρεσιών Έδεσσας, Αλμωπίας και Γιαννιτσών. Στην επιχείρηση συμμετείχε επίσης ελικόπτερο που κλήθηκε για να συνδράμει το έργο των επίγειων δυνάμεων. Την επιχείρηση συντονίζουν οι Διοικητές πυροσβεστικής Έδεσσας, Γιαννιτσών, Αριδαίας, ΕΜΑΚ 2 Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους τοπικούς παράγοντες.

Η επιχείρηση της κατάσβεσης παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες λόγω των πολλών εστιών που αναπτύχθηκαν και μόνο μετά από αρκετές, γύρω στις 11.00μ.μ. οι εστίες τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο. Οι μεγαλύτερης έκτασης εστίες ήταν στην περιοχή του Μαυροβουνίου και στις Δημοτικές Κοινότητες Κλεισοχωρίου και Σαμαρίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: "Πρόκειται για μία πυρκαγιά που ξέσπασε από σοβαρή αμέλεια και έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο μία μεγάλη περιοχή στους Δήμους Έδεσσας και Σκύδρας. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση των τοπικών και περιφερειακών υπηρεσιών και ευτυχώς μπορέσαμε να θέσουμε τις εστίες σε μερικό έλεγχο. Ελπίζω και εύχομαι τις επόμενες ώρες να μπορέσουμε νε ελέγξουμε πλήρως την πυρκαγιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους άνδρες της πυροσβεστικής, τα στελέχη πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας και των Δήμων, τους εθελοντές και ιδιαίτερα τους διοικητέςκαι Προισταμένους των υπηρεσιών αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών που συνεργάστηκαν με τους τοπικούς παράγοντες. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη δημοτική επιχείρηση των Καταρρακτών η οποία ανέλαβε την τροφοδοσία των πολλών ατόμων που συμμετείχαν στην επιχείρηση".

Πηγή  inews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου