Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Έχασε ευκαιρία ο «Δικέφαλος» να ξεκινήσει με νίκη στην πρεμιέρα των ομίλων


Απέναντι στην ελλιπέστατη Τότεναμ, η πρεμιέρα του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League έμοιαζε ως ιδανική ευκαιρία για θετικό ποδαρικό. Η Τούμπα γεμάτη και «καυτή», το πάθος δεδομένο. Ωστόσο η τύχη γύρισε την πλάτη της στον «δικέφαλο», που έμεινε στο 0-0 με τους Λονδρέζους, στο πλαίσιο της 1η αγωνιστικής του 1ου ομίλου της διοργάνωσης.
Ο ΠΑΟΚ είχε χαμένο πέναλτι (αρχικά ο Λίνο ευστόχησε, ο διαιτητής έδωσε επανάληψη και ο Βραζιλιάνος αστόχησε), δοκάρι στο τέλος (Ιβιτς), 3-4 πολύ μεγάλες ευκαιρίες και μια παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο που του δίνει το δικαίωμα να νιώθει αδικημένος από το αποτέλεσμα...


Από την πλευρά τους, οι Αγγλοι είχαν πρώτη τη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, ζήτησαν δικαίως (αλλά δεν πήραν) πέναλτι λίγο πριν από αυτό που σωστά δόθηκε στον ΠΑΟΚ και παρά τις πάμπολλες απουσίες τους πήραν τελικά το θετικό αποτέλεσμα.
Με δεδομένες τις απουσίες των Τσιρίλο, Γεωργιάδη και Λάζαρ, ο Λάζλο Μπόλονι κράτησε στον πάγκο τον Ιβιτς. Το 4-2-3-1 είχε τον Κρέσιτς στο τέρμα, με τους Ετο, Λίνο, Μαλεζά και Κοντρέρας στην άμυνα. Γκαρσία και Αρίας ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τον Σαλπιγγίδη δεξιά, τον Βιεϊρίνια αριστερά και τον Φωτάκη πίσω από τον Αθανασιάδη.
Από την άλλη πλευρά, ο Χάρι Ρέντναπ, στην… νεανική Τότεναμ χωρίς τα περισσότερα μεγάλα ονόματα λόγω τραυματισμού και επιλογής (Γκαλάς, Ντόσον, Ρόουζ, Πίενααρ, Χάντλστοουν, Σάντρο, Λένον, Μόντριτς, Αντεμπαγιόρ, Μπέιλ, Ντεφό, Πάρκερ και Φαν ντερ Φάαρτ) διατήρησε το 4-4-2.
Μπροστά από τον Κουντιτσίνι, η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Γουόκερ, Τάουνσεντ, Μπασόνγκ και Τσόρλουκα. Λίβερμορ και Κάρολ ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους Φαλκέ και Τζιοβάνι Ντος Σάντος στα άκρα, ενώ στην επίθεση ο Κέιν ήταν λίγο πιο πίσω από τον Παβλιουτσένκο.
Το πρώτο ημίχρονο «σημαδεύτηκε» από το χαμένο πέναλτι του ΠΑΟΚ στο 32'. Ο Λίνο ευστόχησε στην πρώτη εκτέλεση, αλλά ο Σέρβος διαιτητής, Μάζιτς, διέταξε επανάληψη (είχε μπει ο Κοντρέρας) και ο αμυντικός του ΠΑΟΚ αστόχησε τη δεύτερη φορά. Λίγο νωρίτερα, πάντως, στο 28' και οι Αγγλοι δικαιούνταν πέναλτι σε ανατροπή του Κέιν από τον Κοντρέρας.
Οσο για την εικόνα του πρώτου 45λεπτου; Ισορροπημένη, καθώς ο «δικέφαλος» δεν «υποτίμησε» τους «μικρούς» της Τότεναμ και επέλεξε να κλείσει τους χώρους και να μη ρισκάρει επιτιθέμενος μαζικά. Ετσι, η κατοχή μπάλας εναλλάσσονταν, με τους Αγγλους να έχουν καλή κυκλοφορία, να έχουν την κορυφαία ευκαιρία με τον Φαλκέ στο 12' και δύο καλές στιγμές με Κέιν (21') και Παβλιουτσένκο (40').
Ο ΠΑΟΚ απειλούσε κυρίως με τις εμπνεύσεις και την κινητικότητα του Βιεϊρίνια (18', 20'), ενώ είχε και δύο καλές στιγμές με Αρίας (10') και Φωτάκη (29'), εκτός φυσικά από το πέναλτι.
Ο «δικέφαλος» μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Αποφάσισε να παίξει σαφώς πιο επιθετικά και για τουλάχιστον 10 λεπτά ήταν κυρίαρχος. Είχε δύο καλές φάσεις με Βιεϊρίνια (48') και Σαλπιγγίδη (55'), πριν οι φιλοξενούμενοι σταδιακά αρχίσουν να ισορροπούν και πάλι την κατάσταση, έχοντας και τη μεγάλη ευκαιρία του Φαλκέ στο 56'.
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ, ο Μπόλονι άλλαξε επιτελικό μέσο στο 62' (Ιβιτς αντί Φωτάκη), ο «δικέφαλος» έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με τον Αθανασιάδη στο 67', αλλά όσο περνούσε η ώρα η κούραση έκανε την εμφάνισή της και πλέον η Τότεναμ είχε αρχίσει να βγαίνει και αυτή στην επίθεση.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο (αλλά και στις καθυστερήσεις) ο ΠΑΟΚ πίεσε για το γκολ, έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Ιβιτς και Αθανασιάδη στο 83', Βιεϊρίνια στο 90'+1' και το δοκάρι του Ιβιτς δευτερόλεπτα αργότερα, αλλά το 0-0 έμεινε ως το τέλος.
ΣΚΟΡΕΡΣ:
ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ: 32' Λίνο
ΔΟΚΑΡΙ: 90'+1' Ιβιτς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 38' Αρίας, 45' Γκαρσία, 53' Φωτάκης - 28' Κέιν, 31' Κουντιτσίνι, 75' Τσόρλουκα, 78' Κάρλο, 90' Ντος Σάντος
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Ετο, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Γκαρσία, Αρίας, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Φωτάκης (62' Ιβιτς), Αθανασιάδης.
ΤΟΤΕΝΑΜ: Κουντιτσίνι, Γουόκερ, Τάουνσεντ, Μπασόνγκ, Τσόρλουκα, Λίβερμορ, Κάρολ, Φαλκέ (81' Φρέντερικς), Τζιοβάνι Ντος Σάντος (90'+2' Πάρετ), Παβλιουτσένκο, Κέιν.

Πηγή  sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου