Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ντ. Μπακογιάννη: Αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει να ξεχάσουμε τη ζωή που ξέρουμε


Για μέτρα επί δικαίων και αδίκων έκανε λόγο η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη ΝΕΤ. Η Ντόρα Μπακογιάννη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έκανε μία σοβαρή μελέτη για την αναδιάρθρωση του κράτους τα τελευταία δυο χρόνια και τώρα λειτουργεί ισοπεδωτικά. Αναφερόμενη στην εφεδρεία, διερωτήθηκε, ποια είναι η προετοιμασία που έχει γίνει αλλά και για το πως και με ποια κριτήρια θα εφαρμοστεί. Εμείς, ανέφερε, έχουμε πει ότι θα πρέπει να γίνει...
 
...μείωση δαπανών. Για να μειωθούν, συμπλήρωσε, πρέπει να γίνουν και απολύσεις αλλά το πώς και με ποια κριτήρια θα γίνουν έχει πολύ μεγάλη σημασία. Η κα Μπακογιάννη σημείωσε ότι «ο Έλληνας δεν πιστεύει πια τίποτα» και χαρακτήρισε εξαιρετικά σοβαρό το γεγονός ότι η χώρα μας έχει αυτήν τη στιγμή μηδενική αξιοπιστία.

Η Ντόρα Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι πρώτον θα πρέπει να λεχθεί η πλήρης αλήθεια στον ελληνικό λαό και τι σημαίνει ο κίνδυνος της χρεοκοπίας. «Αν πραγματικά χρεοκοπήσει η χώρα, τη ζωή που ξέραμε να την ξεχάσουμε» είπε χαρακτηριστικά.
Δεύτερον, πρόσθεσε, θα πρέπει να βάλουμε ένα στόχο, ότι θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στο Ευρώ και στην Ευρωζώνη.
Και αν τα θέλουμε αυτά, όπως ανέφερε, θα πρέπει να συμφωνήσουμε στο ότι το μοντέλο που είχαμε δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι χρειάζεται κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης, ενώ αν δεν υπάρξει αυτό, τότε αυτήν την κυβέρνηση θα φέρει ο λαός με τις εκλογές.
Σε μία κυβέρνηση, εθνικής σωτηρίας, πρόσθεσε, θα έβλεπε μέσα και πολιτικούς και τεχνοκράτες.

Πηγή  imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου