Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Η ήττα απαγορεύεται για τον ΠΑΟΚ


Ο ευρωπαίος ΠΑΟΚ δίνει άλλη μια φορά εξετάσεις και ο Λάσλο Μπόλονι αποφάσισε να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το βαθμό δυσκολίας. Οταν στο Λβιβ -στο δρόμο για τους «48» του Γιουρόπα Λιγκ- απουσίαζαν οι Σαλπιγγίδης και Γκαρσία, ο 58χρονος τεχνικός έπιανε το κεφάλι του.

Τώρα στο ματς-κλειδί στο δρόμο για τους «32» του θεσμού ο Ρουμάνος επέλεξε να τους ξεκουράσει εν όψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Και επειδή την ιστορία τη γράφουν οι παρόντες, σημασία έχει το ποιοι θα παίξουν και πώς θα ανταποκριθούν...


Η ήττα απαγορεύεται για τον ΠΑΟΚ, αν θέλει να ελπίζει σε πρόκριση, καθώς αυτόματα θα είναι στο ?5 από την Καζάν. Ο Μπόλονι μετέτρεψε το σημερινό παιχνίδι σε κρας τεστ για να δει αν η ομάδα του μπορεί να ανταποκριθεί σε δύσκολες συνθήκες. Το πέτυχε στο Λβιβ, με μια όμως σαφώς υποδεέστερη ομάδα από την Καζάν.
Την ίδια στιγμή ο Θοδωρής Ζαγοράκης θέλησε με δήλωσή του να αποφορτίσει τον ΠΑΟΚ από το διοικητικό βάρος των επικείμενων εξελίξεων: «Ολα θα γίνουν από την ερχόμενη εβδομάδα» δήλωσε χθες, κάνοντας λόγο για το σχηματισμό νέας διοίκησης, που κρίθηκε ότι μπορεί να περιμένει λόγω των αγώνων στο Καζάν και στον Πειραιά. Ο «δικέφαλος» μετρά μια ήττα στα τελευταία δέκα εκτός έδρας παιχνίδια, όμως σε αυτό που έχασε ο Γκαρσία ήταν εκτός αποστολής.
Ο περίπατος του Ρουμάνου
Η βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου υπάρχουν πολλά εντυπωσιακά μνημεία ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα για τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο του «δικέφαλου». Ο Λάσλο Μπόλονι (που φωτογραφήθηκε με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ «φορώντας» το καλύτερό του χαμόγελο) μάλιστα δεν περιορίστηκε στην επίσκεψη της ομάδας του στο Κρεμλίνο, αλλά συνοδευόμενος από τον βοηθό του στον πάγκο του ΠΑΟΚ Χοακίμ Πέτρο συνέχισε την περιπλάνησή του στο μεγάλο πεζόδρομο στο κέντρο του Καζάν.
Χαλαροί πριν από τη μάχη
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν χθες την ευκαιρία να βγουν μια βόλτα στο Καζάν και να δουν τα αξιοθέατα της πρωτεύουσας του Ταταρστάν. Το γεγονός ότι η αποστολή του «δικέφαλου» βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης στη Ρωσία σκόπευε στο να προσαρμοστούν πιο εύκολα οι ποδοσφαιριστές στη μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας. Ωστόσο έδωσε τα χρονικά περιθώρια στον Λάσλο Μπόλονι να αποφορτίσει την ομάδα του που έχει ένα ιδιαίτερα βαρύ πρόγραμμα την εβδομάδα αυτή με δύο ντέρμπι για το ελληνικό πρωτάθλημα με ΑΕΚ και Ολυμπιακό και το σημερινό παιχνίδι με τη Ρούμπιν Καζάν.
Η βόλτα στην πόλη επέτρεψε στους παίκτες να ξεχάσουν για λίγο τις προπονήσεις και τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Τα μέλη της αποστολής του ΠΑΟΚ επισκέφτηκαν το Κρεμλίνο του Καζάν, ένα επιβλητικό κτίριο που χτίστηκε από τον Ιβάν τον Τρομερό και έχει ανακηρυχθεί από την Ουνέσκο ως ένα από τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Βέβαια οι περισσότεροι ήταν καλά ντυμένοι για να προφυλαχθούν από το κρύο, καθώς και χθες η θερμοκρασία στην πόλη της Ανατολικής Ρωσίας ήταν αρκετά χαμηλή και σε καμία περίπτωση δεν ξεπέρασε τους οκτώ βαθμούς.

Πηγή  sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου