Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Εκλογές και ισχυρή εντολή διακυβέρνησης ζητά ο Σαμαράς


Σφοδρή και ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία και στην οικονομία.  Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι η «μόνη λύση είναι οι εκλογές», ενώ ζήτησε «ισχυρή εντολή  καθαρές λύσεις» λέγοντας ότι «όσοι μιλάνε για συγκυβέρνηση πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτές οι λύσεις είναι εύθραυστες»...



Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση όχι μόνο διαλύει την οικονομία, αλλά δημιουργεί απογοήτευση και πυροδοτεί εκρήξεις. Αναφερόμενος στο τέλος για τα ακίνητα υποστήριξε ότι οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν το φόρο. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι αυτό το μέτρο είναι ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης.

«Δεν φυγομάχησε η Ν.Δ. το 2009 αλλά ο κ. Παπανδρέου εκβίασε τις εκλογές», επισήμανε, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «είπε ψέματα και για το έλλειμμα». Αναφερόμενος, μάλιστα, στη φράση «λεφτά υπάρχουν», παρατήρησε πως ούτε το 2009 υπήρχαν, ούτε σήμερα υπάρχουν.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς ζήτησε τη στήριξη όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν για να μπορέσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση, λέγοντας πως «όλοι μαζί μπορούμε».

Αναφερόμενος στη Συμφωνία της 21 ης Ιουλίου, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι ήταν σημαντική τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, ωστόσο όπως υπογράμμισε η κυβέρνηση έκανε λάθος χειρισμούς και ως παραδείγματα έφερε το ζήτημα των εγγυήσεων, αλλά και τη διαπραγμάτευση με την τρόικα την περασμένη εβδομάδα.


Επισήμανε ότι αδίκως κατηγορούν τη Ν.Δ. ότι επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή και είπε πως τα σενάρια της δραχμής τα διακινούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υπουργοί και Επίτροποι.

Όσον αφορά την υπόθεση με την ΕΛΣΤΑΤ, ο  πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι αμείλικτη  εάν αποκαλυφθεί σχέδιο πλαστογράφησης των στοιχείων.

Μιλώντας για την εργασιακή εφεδρεία, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι η κυβέρνηση την εφαρμόζει μόνο κατ’ όνομα, ενώ προέβλεψε ότι θα οδηγήσει σε μαζικές απολύσεις ένα χρόνο μετά.

Αμφιβάλλοντας αν η κυβέρνηση θα μπορέσει να πληρώσει τον επόμενο χρόνο τις αποζημιώσεις δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν, ο κ. Σαμαράς είπε «όχι» στις μαζικές απολύσεις στο δημόσιο και εξήγησε πως η πρόταση της Ν.Δ. για την εργασιακή εφεδρεία προβλέπει μία ή δύο τριετίες, στις οποίες θα γίνεται επανεκπαίδευση και δεν σημαίνει απολύσεις.

Εξάλλου ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στην κήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν το έπραξε, ενώ παρέπεμψε στο παράδειγμα της Κύπρου και είπε χαρακτηριστικά «εγώ θα το κάνω».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ακόμα ότι θα αποκαταστήσει τα υπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας ως επιτελικά και διοικητικά κέντρα άμεσης διεκπεραίωσης, σχεδιασμού κι επενδύσεων δίπλα στον πρωθυπουργό για «να τελειώνουμε με το "ράβε ξήλωνε" της κυβέρνησης Παπανδρέου», όπως είπε.

Παρών στην ομιλία του κ. Σαμαρά είναι και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής με συνθήματα και χειροκροτήματα στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Πηγή  newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου