Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Συνέχεια αντιδράσεων σχετικά με την παύση της σχολικής καθαρίστριας του Δήμου Πέλλας

Στα πλαίσια του βήματος που παραχωρεί το "Πέλλα Δώθε" σε κατοίκους της περιοχής της Πέλλας, λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω απόσπασμα από το Πρακτικό της έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ Σχολικής επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πέλλας καθώς και το σχόλιο αναγνώστη που ακολουθεί μετά από αυτό σχετικά με το θέμα της παύσης της καθαρίστριας κ. Γαβριηλίδου από το σχολείο του Δαμιανού και στο οποίο είχαμε αναφερθεί και σε παλαιότερη δημοσίευσή μας την οποία μπορείτε να την διαβάσετε εδώ...


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟΥ 03/2011 ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ .
 
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 08/2011
 
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
9/9/2011
ΠΑΡΟΝΤΕΣ 13 ΜΕΛΗ
ΑΠΟΝΤΕΣ 2 ΜΕΛΗ
 
ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΜΗ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΕΝΑ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΝΑΔΟΧΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ τους ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ τους ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ.
ΤΕΛΟΣ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ.
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 1/9/2011ΕΩΣ 30/6/2012 ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ Τις ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΙΚΕΙΩΘΕΛΟΥΣ ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Ή ΥΠΑΡΞΗ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ .
ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Σ. ΠΕΛΛΑΣ ΑΦΟΥ ΕΛΑΒΕ ΥΠΟΨΙ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ, ΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ , ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Ν.4002/2011 ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 1/9/2011-30/6/2012 ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΓΓΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΟΠΟΥ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ.

Σχόλιο αναγνώστη

Μετά από αυτή την απόφαση του Δ.Σ η κα Γαβριηλίδου καλέστηκε από τον Διευθυντή του σχολείου του Δαμιανού να κάνει τη γενική καθαριότητα πριν τον αγιασμό. Αφού λοιπόν η γενική καθαριότητα πραγματοποιήθηκε , έγινε και ο αγιασμός ,ο διευθυντής του σχολείου ενημερώθηκε από τον κο. Ανδρεάδη ότι η καθαρίστρια άλλαξε αφήνοντας τον Διευθυντή του σχολείου άναυδο ( καθώς είχε την προηγούμενη ενημέρωση από την κα. Ηλιάνα Λαγομάτη ). Η κα Γαβριηλίδου στη συνέχεια ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του σχολείου για την ανάκληση της απόφασης , για την οποία είχε ενημερωθεί λίγες μέρες νωρίτερα, οπότε και κατέφυγε στο Δήμο να ρωτήσει τι συνέβη, όπου εκεί όχι μόνο δεν της έδινε κανείς μια απάντηση , έναν λόγο για αυτό που συνέβη, αλλά μόνο δεν την έδιωξαν με τις κλωτσιές ( εκεί ήταν που η κα. Ηλιάνα Λ. ομολόγησε τις πιέσεις που δέχτηκε από τους ανωτέρους της για την αλλαγή αυτή ).


Και ρωτάω τη σχολική επιτροπή και την πρόεδρο αυτής να μας απαντήσει :
Ποιος λόγος ικανός και αναγκαίος σας έκανε να ανανεώσετε και να ακυρώσετε έπειτα την πρόσληψη της παλιάς καθαρίστριας?
Πού , Πότε και από Ποιον κρίθηκε αναγκαία η ανάκληση της αρχικής σας απόφασης?
Γιατί κανείς σας δεν εξήγησε στην κα. Γαβριηλίδου τι συνέβη ? Γιατί την αποφεύγετε όλοι σας λες και κάνει τζίιιιιζ ?


Σχόλιο του Πέλλα Δώθε

Οι καταγγελίες αν και ανώνυμες δεν παύουν να είναι βαριές και τα ερωτήματα πολλά.
Ερώτημα 1ο. Aν όντως η παύση της κ Γαβριηλίδου με βάση την εγκύκλιο που αναφέρετε στο πρακτικό της συνεδρίασης είναι παράνομη, ποιος ανέλαβε την ευθύνη για να παρθεί μία τέτοια απόφαση.
Ερώτημα 2ο. Ισχύει ή όχι το γεγονός ότι η κα. Ηλιάνα Λαγομάτη δέχτηκε πιέσεις από ανωτέρους της προκειμένου να προβεί σε αυτήν την αλλαγή και αν ισχύει, ποιοι είναι αυτοί οι ανώτεροι;
Ερώτημα 3ο. Ποιος ο ρόλος του κ. Ανδρεάδη στην όλη υπόθεση και αν όντως μίλησε στον διευθυντή του σχολείου, με ποια αρμοδιότητα προέβει σε τέτοια κίνηση;

Μέχρι στιγμής πάντως δημόσια έχουμε την θέση μόνο της θιγόμενης πλευράς, της κα Γαβριηλίδου, είτε επώνυμα, είτε και ανώνυμα.
Καλό θα ήταν όμως νομίζουμε να τοποθετηθούν επί του θέματος και η άλλη πλευρά, τόσο αυτή της προέδρου κα. Ηλιάνας Λαγομάτης, όσο και του δημοτικού συμβούλου κ. Ανδρεάδη μιας και εμπλέκετε το όνομά του, αλλά και του Διευθυντή του σχολείου του Δαμιανού προκειμένου να πέσει φως στην όλη υπόθεση.

2 σχόλια:

  1. Χαλάρωστε τωρα !!! μια γαβριηλιδου σας παιζει στα δαχτυλα της γιατι δεν εγινε το δικο της.
    Αλλες 15 αλλαξανε σε ολο τον Δημο γιατι γινεται μονο γι αυτην τοσος ντορος ???
    Το οτι βρηκανε αλλες τοσες καινουργιες καθαριστριες δουλειά δεν μετραει για κανεναν σας.
    Ολοι γνωριζουμε τι σημαινει ¨Συμβαση¨ δεν σου υποσχεθηκε οτι θα εισαι μονιμη κανενας κα Γαβριηλιδου και ουτε εχεις το μονοπωλειο στο Δημοσιο, υπαρχουν κι αλλοι που θελουν και εχουν αναγκη να εργαστουν. Πολυ μεγαλη ιδεα εχεις για τον εαυτο σου και θελεις ολοι να ασχολουνται μαζι σου λες και εισαι το Εθνικο μας προβλημα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεωργία από Γιαννιτσά28 Σεπτεμβρίου 2011 στις 7:29 π.μ.

    Ναι ρε φίλε ή φίλη και 100 να αλλάζανε στον νομό, το θέμα είναι και κατά πόσο είναι δίκαιο ή όχι. Και αφού η εγκύκλιος όπως λέει πιο πάνω ότι μόνο αν υπάρξει κάποιος σοβαρός λόγος αντικατάστασης, τότε μόνο γίνετε αυτή από άλλο πρόσωπο. Και είναι τυχαίο ότι στη θέση της μπήκε συγγενής δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας και ότι ο ίδιος ο δημοτικός σύμβουλος φρόντισε να ενημερώσει τον διευθυντή; Όλο αυτό, μόνο καθαρό δε μου φαίνετε πάντως εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή