Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Η Γαλλία στον δρόμο της Ελλάδας στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ


Φώτο από παλαιότερη αναμέτρηση των δύο ομάδων
H Γαλλία θα είναι η αντίπαλος της Ελλάδας στην προημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ, καθώς έχασε από την Ισπανία στο ματς που έκρινε την πρώτη θέση στον 5ο όμιλο. Οι τρικολόρ αγωνίστηκαν χωρίς τα αστέρια τους, Πάρκερ και Νοά και ηττήθηκαν με 69-96 από τους φούριας ρόχας, επιλέγοντας ουσιαστικά την Εθνική μας για αντίπαλο στους 8. Με την ήττα αυτή τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του ομίλου τους και θα βρεθούν στο δρόμο της Εθνικής μας. Την Πέμπτη (15/9) στις 18:00GR η αναμέτρηση...


...Το καλό ξεκίνημα των ισπανών στο ματς (8-2), χάρη στον κεφάτο Ναβάρο δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Οι γάλλοι αντέδρασαν και δεν επέτρεψαν στους ισπανούς να ανοίξουν από τόσο νωρίς τη διαφορά. Αν και αγωνίζονταν χωρίς τον Τόνι Πάρκερ, που έμεινε στον πάγκο, οι τρικολόρ είχαν σε καλή μέρα τον Κέβιν Σεραφίν.
Με 10 πόντους του νεαρού σέντερ, οι γάλλοι μείωσαν και στο τέλος της πρώτης περιόδου προσπέρασαν τους ισπανούς με 22-21.
Αν και δεν έπεφταν είναι η αλήθεια... κορμιά, το ματς είχε καλό ρυθμό και οι δύο ομάδες παρουσίασαν αρκετά καλό θέαμα. Ναβάρο και Σεραφίν συνέχισαν το καλό τους παιχνίδι και οι δύο ομάδες βάδισαν χέρι - χέρι έως το τέλος του ημιχρόνου (38-39, 20`).
Μέσα σε τρία λεπτά στην τρίτη περίοδο οι ισπανοί έφεραν το ματς στα μέτρα τους (40-51, 23`), την ώρα που οι γάλλοι έδειχναν πως μάλλον προτιμούσαν την ήττα και τη μάχη με την Ελλάδα.
Πάρκερ και Νοά παρέμειναν στον πάγκο και η διαφορά ολοένα και ανέβαινε, για να καταλήξει στους 20 πόντους με τη λήξη της τρίτης περιόδου (68-48).
Με λίγα λόγια το υποτιθέμενο ντέρμπι για την πρωτιά στον 5ο όμιλο κατέληξε σε περίπατο των ισπανών, καθώς οι γάλλοι παρουσιάστηκαν... εκνευριστικά αδιάφοροι. Οι ισπανοί, πάντως, έκαναν μια χαρά τη δουλειά τους και πήραν με πανηγυρικό τρόπο (96-69) την πρώτη θέση στον όμιλο τους.

Πηγή  sport.gr

1 σχόλιο: