Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Οι αντιδράσεις των κομμάτων στις δηλώσεις του πρωθυπουργού



Νέα Δημοκρατία «ο πρωθυπουργός προσποιείται αμνησία»
ΚΚΕ «Νέα πιο άγρια φοροεπιδρομή και εξαθλίωση των εργαζομένων»
ΛΑΟΣ «Η Ελλάδα κινδυνεύει όσο δεν μπορεί να πείσει εσωτ. και εξωτερικό»,
ΔΗ.ΣΥ. «οι δηλώσεις του πρωθυπουργού αποτελούν ομολογία αποτυχίας και ανικανότητας»
 
Για «ομολογία αποτυχίας» και «θλιβερή επανάληψη» έκαναν λόγο τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αναφορικά με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου στη ΔΕΘ...


...Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχαλάκης δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός «προσποιείται αμνησία» για όσα διέπραττε ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Έκανε λόγο για «θλιβερή επανάληψη, που συνοδεύτηκε από ένα ακόμη δυσβάσταχτο χαράτσι» και μίλησε για εκφοβισμό των πολιτών από μέρους του πρωθυπουργού, αντί να ακολουθήσει πολιτική ελπίδας και προοπτικής. Καταλήγοντας δήλωσε ότι «η σημερινή κυβέρνηση είναι το πρόβλημα και όχι η λύση στα προβλήματα των Ελλήνων».

«Η πορεία προς το «ξέφωτο» του πρωτογενούς πλεονάσματος για το οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καλεί σε πατριωτική συστράτευση σημαίνει: Νέα πιο άγρια φοροεπιδρομή, εξαθλίωση των εργαζομένων, βάθεμα της κρίσης, συνεχή κρατική στήριξη της κερδοφορίας των μονοπωλίων» αναφέρει το ΚΚΕ και τονίζει πως «ο πρωθυπουργός με όλες τις τοποθετήσεις του ο πρωθυπουργός επιχείρησε να πείσει την άρχουσα τάξη ότι έχει τη διάθεση και την ικανότητα να υπερασπιστεί με όλα τα μέσα τα συμφέροντά της. Να κλιμακώσει την επίθεση στους μισθωτούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, στους αυτοαπασχολούμενους, στους φτωχούς αγρότες».

«Όσοι άκουσαν και ιδιαιτέρως όσοι είδαν και άκουσαν τον πρωθυπουργό, είναι πιο τρομαγμένοι και πιο σοκαρισμένοι παρά ποτέ. Ο κ. Παπανδρέου δεν παραπαίει μόνο πολιτικά και ιδεολογικά, παραπαίει και στη λήψη σωστών αποφάσεων. Η Ελλάδα κινδυνεύει όσο ο «μπροστάρης» δεν μπορεί να πείσει ούτε στο εσωτερικό, αλλά ούτε και στο εξωτερικό», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, υπογράμμισε ότι οι σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού και οι αποφάσεις της κυβέρνησης αποτελούν ομολογία αποτυχίας και ανικανότητας. «Η κυβέρνηση αντί να περιορίσει τα 100 δισ. ευρώ που ξοδεύει ο δημόσιος τομέας κάθε χρόνο, καταφεύγει σε εισπρακτικά μέτρα σε βάρος των ιδιωτών που δεν θα έχουν αποτέλεσμα και προοπτική».

Ο υπεύθυνος για θέματα Οικονομικής Πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Χατζησωκράτης αναφερόμενος στις δηλώσεις του Βενιζέλου για τη νέα φορολόγηση ακινήτων δήλωσε ότι «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ομολογία αποτυχίας μιας κυβέρνησης από το να ανάγει τη ΔΕΗ ως το μοναδικό εισπρακτικό μηχανισμό του κράτους. Σε κάθε περίπτωση το μέτρο αυτό της κυβέρνησης ας εφαρμοστεί αποκλειστικά στη μεγάλη ακίνητη περιουσία».

Πηγή  enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου