Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Λύγισε στο τέλος η Εθνική


Στο φετινό Ευρωμπάσκετ η νεανική Ελλάδα έφτασε στην «πηγή» των μεταλλίων, αλλά νερό δεν ήπιε... Η Εθνική μας, παρά τη σπουδαία εμφάνισή της κόντρα στην ισχυρότερη μπασκετική Γαλλία των τελευταίων δεκαετιών, γνώρισε την ήττα με 64-56 από τους «τρικολόρ» και έμεινε εκτός συνέχεια του τουρνουά.

Για 32 ολόκληρα λεπτά η ομάδα του Βενσάν Κολέ δεν είχε περάσει ούτε μια φορά μπροστά στο σκορ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Με έναν εκπληκτικό Γιάννη Μπουρούση -πέτυχε συνολικά 17 πόντους...

...και μάζεψε 11 ριμπάουντ- να την καθοδηγεί, τον πάντοτε αξιόπιστο Αντώνη Φώτση και τον Νικ Καλάθη στη θέση του οδηγού η Εθνική είχε καταφέρει να περάσει «χειροπέδες» στους αντιπάλους της, την ώρα που η ίδια επιθετικά έβρισκε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το δρόμο της προς το καλάθι.
Αλλά... ένας παίκτης έφτανε για να κάνει τη διαφορά. Την ώρα που όλοι οι συμπαίκτες του κοιτούσαν αγχωμένοι ο ένας τον άλλο, ο Τόνι Πάρκερ θα έπαιρνε στους ώμους του τη Γαλλία και με οκτώ προσωπικούς πόντους στην τέταρτη περίοδο (και 18 συνολικά) την θα την οδηγούσε εκ του ασφαλούς στη νίκη.
Ο ίδιος ήταν που έδωσε πρώτος το σύνθημα για την επικράτηση των «τρικολόρ». Στο 31'43'' με ψύχραιμο τζαμπ σουτ τους έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα, ενώ τέσσερα λεπτά πριν το τέλος θα ανέβαζε τη διαφορά στο +6 (56-60), σημείο απ' το οποίο το παιχνίδι ποτέ δεν γύρισε.
Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, το μόνο που της απομένει στη Λιθουανία για τον Ηλία Ζούρο και τους παίκτες του είναι η διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για το προολυμπιακό τουρνουά του χρόνου το καλοκαίρι. Θα το εξασφαλίσουν, αν καταφέρουν στον αγώνα κατάταξης να ξεπεράσουν το εμπόδιο του ηττημένου από τον προημιτελικό της Ρωσίας με τη Σερβία. Ο στόχος κάθε άλλο παρά εύκολος είναι, όμως αυτή η ομάδα απέδειξε για άλλη μια φορά, πως έστω και αν δεν έχει την πείρα των Εθνικών του παρελθόντος, έχει το πείσμα, το ταλέντο και το άστρο για να τα προχωρήσει.
Τα δεκάλεπτα: 14-17, 27-31, 40-43, 64-56
Γαλλία (Κολέ): Νοά 5 (8ριμπ), Μπατούμ 15π (2ριμπ, 1ασ), Αλμπισί, Καουντί 2 (2ριμπ), Πάρκερ 18 (5ριμπ,3ασ), Τραορέ 6 (1ριμπ), Πιετρούς 2 (6ριμπ), Ντε Κολό 16 (2ριμπ, 1ασ), Ντιό 4ριμπ, 3ασ, Ζελαμπάλ
Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 17π (11ριμπ), Ζήσης 6 (4ριμπ, 5ασ), Βασιλειάδης (1ασ), Καλάθης 7 (1ριμπ, 2ασ), Φώτσης 9 (5ριμπ, 1ασ), Παπανικολάου 4, Μπράμος 2, Κουφός 5 (2ριμπ), Καϊμακόγλου 6π (6ριμπ, 1ασ)

Πηγή  naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου