Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΚΕ: Ή θα σωθεί ο λαός ή τα μονοπώλια


Για ολοκλήρωση του σχεδίου εξόντωσης των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων από την κυβέρνηση και την τρόικα με απώτερο στόχο να περιοριστούν οι ζημιές του κεφαλαίου ενόψει κρίσης μιλά η ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα νέα οικονομικά μέτρα

«Το ζήτημα σήμερα είναι: Ή θα σωθεί ο λαός, ή τα μονοπώλια, ο καπιταλισμός. Για να σωθούν τα εργατικά λαϊκά στρώματα...

...χρειάζεται πάλη για να βγουν από τη φτώχεια και την ανασφάλεια, που τους καταδικάζουν οριστικά οι δυνάμεις του συστήματος» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ που καλεί ξανά τους πολίτες «να σηκωθεί πάνω από όλους τους τόπους δουλειάς και τις λαϊκές συνοικίες και να κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα το οργισμένο κύμα της οργανωμένης άρνησης πληρωμής κάθε μορφής χαρατσιού, της πάλης για την προστασία των εργατικών λαϊκών οικογενειών που είναι σε απόγνωση».

Η ανακοίνωση τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι, οι απολυμένοι, οι συνταξιούχοι, τα καταχρεωμένα στις τράπεζες λαϊκά στρώματα, οι καταστραμμένοι μικροί ΕΒΕ και αγρότες δεν έχουν να χάσουν τίποτα στη σύγκρουση με τα μονοπώλια και την κυβέρνηση. Ασπίδα προστασίας η λαϊκή συσπείρωση, η αλληλεγγύη και η λαϊκή συμμαχία. Βάθρο αντεπίθεσης οι χώροι δουλειάς, οι λαϊκές γειτονιές, οι χώροι νεολαίας και Παιδείας».

Υπογραμμίζεται ακόμα ότι η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα «ούτε χθες, ούτε σήμερα εξαναγκάστηκαν από την τρόικα. Την ΕΕ και το ΔΝΤ τους κάλεσαν εδώ ως συμμάχους και στηρίγματα. Απ’ την αρχή γνώριζαν ότι οι αιματηρές και άγριες θυσίες που επιβάλλουν στο λαό δεν είναι φάρμακο υπέρ των λαϊκών στρωμάτων. Αξιοποιούν την κρίση για να εξασφαλίσουν και την αυριανή κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων που δρουν στη χώρα. Η ΕΕ αποδεικνύεται μια λυκοσυμμαχία, αντιδραστική, λάκκος των λεόντων για τους λαούς. Δρόμος σωτηρίας και λύσης για το λαό προς τα πίσω δεν υπάρχει, μόνο μπροστά».
Κατά το ΚΚΕ "οι ύμνοι του υπουργού Οικονομικών προς την τρόικα εκφράζουν τον κυνισμό της κυβέρνησης και όλων των αστικών κομμάτων, και εκείνων που ψήφισαν το μνημόνιο και όσων στήριξαν την εφαρμογή του. Δείχνει πόσο αδίστακτα γίνονται τα αστικά κόμματα προκειμένου να εξασφαλίσουν συμμάχους και στηρίγματα για να υπηρετήσουν τα ζωτικά συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας και να τσακίσουν τα λαϊκά δικαιώματα".

Πηγή  enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου