Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Χαιρετισμός κ. Δημ. Πασόη δημάρχου Αλμωπίας κατά τον αγιασμό στο Ενιαίο Λύκειο Αριδαίας


Σεβαστοί πατέρες
Κύριε Διευθυντά
Κυρίες και Κύριοι καθηγητές
Κύριε Πρόεδρε του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων
Αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες
Καλημέρα σε όλους.

Με ιδιαίτερη χαρά εύχομαι, στον καθένα σας προσωπικά, η σχολική χρονιά που αρχίζει σήμερα, να είναι μία χρονιά δημιουργική που θα σας οπλίσει με γνώσεις αλλά και με δύναμη ώστε να μπορείτε να ξεπερνάτε τις δυσκολίες και τα προβλήματα που, δυστυχώς σήμερα, δεν εξαιρούν κανέναν.
Εύχομαι στους καθηγητές σας, που μοχθούν για την πρόοδο σας και τους γονείς σας, που αγωνιούν για το μέλλον σας, καλή δύναμη, υπομονή και να είναι στο πλευρό σας κάθε στιγμή που τους χρειάζεστε...

Όλοι εμείς οι μεγάλοι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, η ανεμελιά του καλοκαιριού δεν εγκαταλείπεται με ευκολία. Καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι, σήμερα μπαίνετε σε έναν άλλο δρόμο, έναν δρόμο απαιτήσεων και πολύ συχνά κόπων. Αλλά είναι μονόδρομος, δεν υπάρχει άλλη επιλογή γιατί μόνο, μέσα από το σχολείο, μέσα από την εκπαίδευση και τη μάθηση μπορεί η κοινωνία μας να εμπλουτιστεί με ολοκληρωμένες προσωπικότητες, δυνατούς χαρακτήρες, με ανθρώπους καλλιεργημένους και ικανούς να προσφέρουν στην πρόοδο και στην ανάπτυξη.
Έχετε πολλά να προσφέρετε σε αυτή την κοινωνία που φτάνει σήμερα στα όριά της. Τη φωνή σας που, πολλές φορές, προδίδει αγανάκτηση για τον κόσμο που οι μεγαλύτεροι φτιάξαμε, την ακούμε και την σεβόμαστε, γιατί γνωρίζουμε ότι, δεν σας κληροδοτούμε ότι το καλύτερο.
Έχουμε όλοι το χρέος να αγωνιστούμε για έναν καλύτερο κόσμο. Πιο αληθινό. Όμως εσείς είστε η ελπίδα και όσο περισσότερο εφοδιάζεστε με γνώσεις και δεξιότητες, τόσο περισσότερο αυξάνεται η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, δικό σας αλλά και όλης της κοινωνίας μας.
Αυτή η χρονιά είναι πιθανό να έχει πρόσθετες δυσκολίες. Ο Δήμος Αλμωπίας θα βρίσκεται διαρκώς κοντά σας. Κοντά σε όλους τους μαθητές καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, προκειμένου να μπορεί να επιλύει τα προβλήματα που παρουσιάζονται.
Με την εποικοδομητική συνεργασία Δήμου, Συλλόγου Διδασκόντων & Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε τα σχολεία της περιοχής μας στη κατάσταση που αξίζει στα παιδιά μας.
Να έχετε πάνω απ' όλα υγεία, εσείς, οι γονείς σας και οι καθηγητές σας. Καλή πρόοδο σε όλους.
Καλή δύναμη στους καθηγητές σας.


Σας ευχαριστώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου