Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Γ. Παπανδρέου: Η Ελλάδα δεν θα γίνει εξιλαστήριο θύμα της Ευρώπης


Με τη φράση «καλύτερα να χάσουμε όλοι κάτι, από το να χάσουμε όλοι τα πάντα» έδωσε το στίγμα του στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου. Παρομοίασε την κρίση με στρατιωτικό πόλεμο και χαρακτήρισε «πατριωτικό αγώνα» την προσπάθεια σταθεροποίησης της χώρας.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, απέναντι στα σενάρια που δημιουργούν ανασφάλεια και φόβο η κυβέρνηση πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι...

...ως χώρα έχουμε κάνει πρωτοφανή άλματα παρά τις δυσκολίες. «Αλλάζουμε σε μερικούς μήνες όσα δεν άλλαξαν σε δεκαετίες» ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «δεν εξωραΐζουμε την αλήθεια, αλλά ούτε την ισοπεδώνουμε».

Μεταξύ άλλων ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι «η χώρα βρίσκεται στο μικροσκόπιο και δεν μας συγχωρείται απόκλιση ούτε ενός ευρώ» ενώ τόνισε ότι «κάθε άλλη επιλογή, πέραν από την επίτευξη των στόχων, είναι δρόμος επισφαλής και επικίνδυνος για τη χώρα και τους πολίτες».

«Η Ελλάδα θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της, αλλά δεν θα γίνει το εξιλαστήριο θύμα των θεσμικών και πολιτικών προβλημάτων ή των λαϊκισμών της Ευρώπης», υπογράμμισε, σημειώνοντας παράλληλα ότι «χρειάζεται επιπλέον προσπάθεια για να δώσουμε την καθοριστική μάχη, για να διασφαλίσουμε σταθερή πορεία, να αποφύγουμε τον κίνδυνο» και να μη δίνουμε άλλοθι σε όσους θέλουν να απειλήσουν τη χώρα.

«Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να απειλήσει τη χώρα και να μας θέσει σε θανάσιμο κίνδυνο κατάρρευσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου.



Πηγή:www.capital.gr

1 σχόλιο: