Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Νέες αποκαλύψεις ερωτικών σκανδάλων Μπερλουσκόνι


ΡΩΜΗ. «Εγώ είμαι καλά, εσείς έχετε άσχημες φάτσες», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε δημοσιογράφους, έξω από το δικαστήριο του Μιλάνου, στο οποίο εμφανίστηκε με αφορμή την επανέναρξη της δίκης για την υπόθεση της δωροδοκίας του Βρετανού δικηγόρου Ντέιβιντ Μιλς, με 416.000 ευρώ, για την οποία δηλώνει αθώος. Επιπλέον ο Μπερλουσκόνι δεν προτίθεται να εμφανιστεί στις ανακριτικές αρχές της Νάπολης που τον καλούν ως μάρτυρα...

...-χωρίς την παρουσία των δικηγόρων του- για την υπόθεση του συλληφθέντα επιχειρηματία Ταραντίνι, ο οποίος φέρεται ότι προμήθευε πόρνες στον Καβαλιέρε από τον οποίο απέσπασε ποσό 850.000 ευρώ. Οι ανακριτές της Νάπολης εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο να τον αναγκάσουν να εμφανιστεί ενώπιόν τους, ενδεχόμενο που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του Μπερλουσκόνι, Φαμπρίτσιο Τσικίτο, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν πιστεύω πως θα έρθουν οι καραμπινιέροι να πάρουν τον πρωθυπουργό, δεν ζούμε στην εποχή του Πινοσέτ».
Και ενώ η κατάσταση της ιταλικής οικονομίας παραμένει δεινή, παρά την πρόσφατη ψήφιση του πακέτου μέτρων λιτότητας ύψους 54 δισ. ευρώ, η Ιταλία ζει από το περασμένο Σαββατοκύριακο στον ρυθμό νέων αποκαλύψεων σχετικά με τα ερωτικά σκάνδαλα του Μπερλουσκόνι.
Ο ιταλικός Τύπος δημοσίευσε εκτενή αποσπάσματα από υποκλαπείσες συνομιλίες του Ιταλού πρωθυπουργού, που έχουν στη διάθεσή τους οι ανακριτικές αρχές. Σύμφωνα με το περιεχόμενό τους, ο Μπερλουσκόνι δηλώνει σε μία από τις ερωτικές του συντρόφους ότι «κάνει τον πρωθυπουργό μόνο στον ελεύθερο χρόνο του», ενώ επαίρεται ότι σε μία μόνον περίπτωση συνευρέθη ερωτικά με οκτώ από τις έντεκα κοπέλες που τού είχαν προμηθεύσει.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητεί μετ’ επιτάσεως την παραίτησή του υποστηρίζοντας ότι η χώρα, η οποία έχει βυθιστεί σε κρίση χρέους που απειλεί την Ευρωζώνη, δεν μπορεί να ανεχτεί έναν πρωθυπουργό που κυβερνά μόνο στον ελεύθερο χρόνο του. «Ο Μπερλουσκόνι βρίσκεται στα χέρια μαστροπών και πορνών που τον εκμεταλλεύονται για να κερδίσουν αξιώματα σε δημόσιες θέσεις», τόνισε ο Φελίτσε Μπελισάριο του μικρού κόμματος Ιταλία των Αξιών. Ο Μπερλουσκόνι παρενέβη προσωπικώς υπέρ μιας εκ των συνοδών του, στην κρατική τηλεόραση RΑΙ, ώστε η εν λόγω νεαρή να προτιμηθεί σε τηλεπαιχνίδι. Ωστόσο, παρά τη συσπείρωση που επιδεικνύουν τα στελέχη του μπερλουσκονικού στρατοπέδου, οι πρόσφατες αποκαλύψεις προκαλούν εντάσεις στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού. Ο κυβερνητικός εταίρος του Μπερλουσκόνι, Ουμπέρτο Μπόσι, ζήτησε εκ νέου την απόσχιση του πλούσιου Βορρά από την υπόλοιπη Ιταλία και εξέφρασε αμφιβολίες για το αν η κυβέρνηση κατορθώσει να ολοκληρώσει τη θητεία της.

Πηγή  kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου