Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ιδρύμα Μείζονος Ελληνισμού: Συνεργασία με το Μουσείο του Λούβρου


Αεροφωτογραφία της οικίας του Διονύσου
Στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ) απευθύνθηκε το Μουσείο του Λούβρου για τη δημιουργία μιας ψηφιακής αναπαράστασης της «Οικίας του Διονύσου» στην Πέλλα, με σκοπό την ένταξή της στη μεγάλη έκθεση που διοργανώνει με τίτλο «Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου: η αρχαία Μακεδονία».

Η έκθεση, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, θα πραγματοποιηθεί από τις 13 Οκτωβρίου 2011 έως τις 16 Ιανουαρίου 2012.

Είναι η πρώτη φορά που ένα ψηφιακό έκθεμα...

...εντάσσεται ισότιμα με τα μουσειακά αντικείμενα σε περιοδική έκθεση του γαλλικού μουσείου, ενώ παράλληλα αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη εικονική αναπαράσταση ενός σημαντικού μνημείου της Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια εξαιρετική ως προς το μέγεθος, την πολυτέλεια και την ποιότητα κατασκευής κατοικία της μακεδονικής πρωτεύουσας, που χρονολογείται στην πρώιμη ελληνιστική περίοδο.

«Η συμμετοχή μας στην έκθεση του Λούβρου είναι ιδιαίτερα σημαντική και σε συμβολικό επίπεδο: τη στιγμή που η χώρα βάλλεται πανταχόθεν και αντιμετωπίζει δριμεία κριτική, υπενθυμίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι υπάρχει και μια Ελλάδα παραγωγική, δημιουργική και πρωτοπόρα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΜΕ Δημήτρης Εφραίμογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου