Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

«Ναι» από ΝΔ στην εξεταστική για “greek statistics”


Η Νέα Δημοκρατία θα συμμετάσχει στην εξεταστική επιτροπή, εάν συσταθεί, σχετικά με τη διερεύνηση των δημοσιονομικών στοιχείων της τελευταίας 10ετίας. Πρόκειται για πρόταση που θα καταθέσει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στο προεδρείο της βουλής, όπως έγινε γνωστό χθες.

Ωστόσο, η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει αυτή την κίνηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ως αντιπερισπασμό που αφενός συνιστά απόπειρα συμψηφισμού και διάχυσης των ευθυνών...

...σε σχέση με τη διερεύνηση των καταγγελιών για το έλλειμμα του 2009 και αφετέρου αντιπερισπασμό από την ανακοίνωση των νέων μέτρων της κυβέρνησης. 
Όπως υποστηρίζει επίσης η Νέα Δημοκρατία, η πρωτοβουλία αυτή έρχεται τρεις μέρες μετά τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο.

Για υποκρισία κατηγορεί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το ΚΚΕ

Για υποκρισία σε ότι αφορά την πρόθεση των δύο μεγάλων κομμάτων  για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, κατηγορεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ. Τονίζει ότι τα δύο μεγάλα κόμματα «το αντίθετο ακριβώς επιδιώκουν. Να συσκοτίσουν την πραγματικότητα και να αποπροσανατολίσουν τον λαό» και υπογραμμίζει ότι «η δημιουργική λογιστική" και η αναξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων αποτελούσαν και αποτελούν εργαλείο στα χέρια των κυβερνήσεων των δύο κομμάτων και της ΕΕ, για να δικαιολογούν κάθε φορά την ταξική τους πολιτική, την οποία  εμφανίζουν σαν κρίση χρέους για να δικαιολογήσουν τα βάρβαρα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων».

"Στην πραγματικότητα το χρέος είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και διογκώνεται σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης" τονίζει το ΚΚΕ και υποστηρίζει ότι «και αν ακόμα μετά την κρίση εμφανισθούν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης, δεν πρόκειται να επιστραφούν αυτά που αφαιρέθηκαν. Αντίθετα, η επίθεση θα συνεχισθεί».

Πηγή  enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου