Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ευ. Βενιζέλος: Δεν υπάρχει άλλος δρόμος


«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, δεν μας πιστεύει κανείς στην Ευρώπη» είπε ο Ευαγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στην εργασιακή εφεδρεία παραδέχθηκε ότι θα έχει πολύ μικρή δημοσιονομική απόδοση αλλά, όπως είπε, οι ευρωπαίοι ζητούν μετ' επιτάσεως αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα.

Επίσης αρνήθηκε να δεχτεί τα αιτήματα βουλευτών να ανέβει το αφορολόγητο για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, λέγοντας πως...


...ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 5.000 ευρώ. «Εμείς που έχουμε πρόβλημα δεν μπορούμε να το ανεβάσουμε» επεσήμανε.

Η κριτική των βουλευτών εστιάστηκε στην ανικανότητα και τις αστοχίες που καταλόγισαν στην κυβέρνηση, στο γεγονός ότι επί δύο χρόνια δεν έγινε ούτε μια αποκρατικοποίηση, στην έλλειψη σχεδιασμού και στα κοινωνικά άδικα, όπως τα χαρακτήρισαν, μέτρα.

Νωρίτερα μιλώντας στον κ. Παπούλια ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι «κρίση δεν είναι αυτή που ζούμε», αλλά «θα είναι η Αργεντινή του 2000, δηλαδή, η πλήρης διάλυση της οικονομίας, των θεσμών, του κοινωνικού ιστού και της παραγωγικής βάσης της χώρας».

Λίγο αργότερα, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα περί Αργεντινής, ο κ. Βενιζέλος είπε στη Βουλή ότι αναφέρθηκε στη χώρα θέλοντας να επισημάνει την κατάρρευση των δομών και της πραγματικής οικονομίας μιας πλούσιας χώρας για λόγους νομισματικούς. Τόνισε ότι αυτό που βιώνουμε στην Ελλάδα μπορεί να είναι κρίση, αλλά δεν είναι οικονομική κατάρρευση ή χρεοκοπία.

«Το γεγονός ότι φτωχαίνουν οι Έλληνες δεν είναι ταυτόσημο με την πτώχευση της χώρας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι προτιμά να μείνει στην κυβέρνηση η ευθύνη ότι έκοψε μισθούς και συντάξεις και χτύπησε τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, παρά το στίγμα ότι μπορούσε να σώσει τη χώρα και δεν την έσωσε.

Αναφερόμενος στην κριτική βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο ΚΤΕ Οικονομικών είπε ότι «οι βουλευτές σηκώνουν το σταυρό του μαρτυρίου, αλλά και στις τοποθετήσεις τους υπάρχει ένας κοινός παρανομαστής, ότι δεν θα αφήσουμε τη χώρα να πέσει». Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η χώρα «δεν θα ταπεινωθεί και δεν θα καταρρεύσει για ένα και δύο δισ. που χρειάζεται να μαζέψουμε».

Σφοδρή επίθεση στον κ.Βενιζέλο εξαπέλυσε από τη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας για τις δηλώσεις του περί Αργεντινής τονίζοντας ότι πρόκειται για προμήνυμα απειλής και εκτροπής που παραπέμπει σε τανκ.

Η κυβέρνηση όπως είπε είναι αδίστακτη κυνική και επικίνδυνη για τη δημοκρατία

Κανείς δεν απειλείται απάντησε ο Φίλιππος Σαχινίδης γιατί την κυβέρνηση τη χαρακτηρίζει η νομιμοποίηση και η προσήλωση στο δημοκρατικό πολίτευμα.


Πηγή  skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου