Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Άρχοντες του πεζόδρομου Γιαννιτσών, αγέλες αδέσποτων σκύλων!(Φώτο και Βίντεο)


Στον πεζόδρομο της πόλης
     «Μαμά φοβάμαι να περάσω από τον πεζόδρομο». Όχι δεν είναι τίτλος ταινίας θρίλερ αλλά η φράση που τα παιδιά λένε στους γονείς τους κάθε φορά που καλούνται να περπατήσουν στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών.

Εδώ και μήνες, την διαρκώς μειωμένη κίνηση κατοίκων και επισκεπτών  , φαίνεται πως συμπληρώνουν μεγάλες ομάδες αδέσποτων σκύλων...

...που κυριολεκτικά έχουν καταλάβει το ιστορικό κέντρο της πόλης μας.
    

Στην Χατζηδημητρίου
 Εκμεταλλευόμενοι την παντελή απουσία ενδιαφέροντος από το Δήμο και τις υπηρεσίες του , οι συμπαθείς τετράποδοι φίλοι μας ,  μετέβαλλαν την βιτρίνα της πόλης σε ένα απέραντο κυνοτροφείο.


Στην Καραολή







Δεκάδες σκύλοι λοιπόν ,που κάποιοι ασυνείδητοι ιδιοκτήτες αμόλησαν ελεύθερους, κυκλοφορούν ανενόχλητοι και κυριαρχούν στο χώρο τους , επιτιθέμενοι πολλές φορές σε αμέριμνους περαστικούς.
    

Κάτω από το Πύργο του Ρολογιού







Όχι τα ζωάκια δε φταίνε σε τίποτα. Δεν είναι υποχρεωμένα να γνωρίζουν καλούς τρόπους. Λειτουργούν  και αντιδρούν με βάση το ζωώδες ένστικτό τους. Άλλοι είναι οι έχοντες την αποκλειστική  ευθύνη για την  άσχημη αλλά και επικίνδυνη για την δημόσια ασφάλεια και υγιεινή κατάσταση.

Έξω από το Γαζί Εβρενός






 Μόνο που οι ανευθυνουπεύθυνοι  του τόπου μας, προτιμούν να γλεντοκοπούν σε γιορτές και πανηγύρια , παρά να λύνουν προβλήματα.




«Άρχοντες του πεζοδρομίου» λοιπόν οι αδέσποτοι φίλοι μας, αλλά και όλης της πόλης όπως θα διαπιστώσετε στο βίντεο που ακολουθεί, καθώς όταν αυτά μαζεύονται κατά αγέλες, είναι ικανά να δημιουργήσουν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα σε κεντρικά σημεία των Γιαννιτσών.


9 σχόλια:

  1. Επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει πια με αυτά τα σκυλιά. Αν δεν μπορεί ο δήμος ας βρούμε από μόνοι μας μία λύση. Δεν είναι δυνατόν να φοβόμαστε να αφήσουμε τα παιδιά μας να παίζουν έξω ακόμα και από τα σπίτια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίζω Δήμητρα φυσικά, όταν λες να κάνουμε κάτι εμείς να εννοείς κάτι μέσα σε νόμιμες και ανθρώπινες ενέργειες και όχι σε άλλες λύσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με ενοχλούν τα ζώα με δύο πόδια που περπατούν όρθια και δε φροντίζουν για τα αδέσποτα και όχι τα τετράποδα που κάποιοι μ@#$%κες ιδιοτητες αμολάνε χωρίς ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν είπα να κάνουμε κάτι εμείς μιλούσα πάντα σε συνεργασία με τους φιλοζωικούς συλλόγους. Ποτέ δεν θα μπορούσα να σκεφτώ να κάνω κάτι κακό στα κακόμοιρα τα ζώα. Βέβαια όμως, δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα ως μάνα αν κάποια μέρα ένα από αυτά ορμούσε στην κόρη μου την ώρα που έπαιζε έξω στην γειτονιά. Ζητώ συγνώμη πάντως εάν παρεξηγήθηκε το αρχικό μου σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η μοναδική λύση που έχει ο Δήμος είναι να παρατήσει τα σκυλιά στο βουνό ή να τα αφήσει να περιφέρονται. Εξαιρετικές ενέργειες! Γεμάτες σοφία και ανθρωπιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kairos na erthei kana tsirko... xaxxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπάρχουν αδέσποτα γιατί εμείς ως όντα υψηλότερης νοημοσύνης θεωρούμε τα σκυλάκια παιχνιδια για τα παιδιά μας που όταν τα βαρεθούμε μπορούμε να τα παρατάμε....δυστηχώς οι μόνοι υπέυθυνοι για αυτή τημ κατάσταση είμαστε εμείς οι άνθρωποι και προσπαθούμε να λύσουμε το προβλημα που δημιουργήσαμε οι ίδιοι χωρίς να σεβόμαστε την ζωή..
    το δικαίωμα στην ζωή που έχουμε όλα τα όντα που κατοικούμε στον πλανήτη.. όσο για σένα φίλε ανώνυμε των 7.30 αν έρθει κανένα τσίρκο... οι μόνοι πρωταγωνιστές που ανήκουν εκεί είμαστε εμείς... όχι τα σκυλάκια...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υποτίθεται ότι κάποιοι έχουν εκλεγεί για να λύνουν αυτά τα προβλήματα, όχι να τα παρακολουθούν από μακρια μέχρι να τους δαγκώσει και αυτούς κανένα αδέσποτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή