Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Καταστροφή δέντρων στην Αραβησσό Πέλλας λόγω ανεμοθύελλας

 Την παρέμβαση του Δημάρχου Πέλλας ζητάει με επιστολή του ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στάθης Ανδρεάδης καταγγέλλοντας φαινόμενα παράνομης περισυλλογής εκριζωμένων δέντρων αποτέλεσμα των ακραίων καιρικών φαινομένων του Σαββάτου:

Κε Δήμαρχε λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος θεωρώ χρήσιμο   να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας ενημερώσω για ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά τον δήμο μας...

  Μετά από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του τριημέρου που πέρασε, αρκετά δέντρα (πλατάνια και λεύκες κυρίως, αλλά και άλλα) στις όχθες του ποταμού στις πηγές Αραβησού έχουν εκριζωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες των κατοίκων και μετά από αυτοψία δική μου διαπίστωσα ότι ο μεγάλος όγκος των εκριζωμένων δέντρων έχει παρθεί από κάποιους δεν ξέρω για ποιο λόγο και με τίνος προτροπή, οι οποίοι αγνοώντας την σοβαρότητα των πράξεών τους προχώρησαν σε τέτοιες ενέργειες και ενδεχομένως και σε περαιτέρω κοπή δέντρων, κρίνοντας  ότι αυτά πλέον είναι αχρείαστα και επικίνδυνα.

Κατόπιν αυτών των γεγονότων (ανεμοθύελλα –εκρίζωση δέντρων – ενδεχόμενη εκτροπή των κατοίκων ) σας επισημαίνω την άποψή μου για το θέμα:
•    Να μεταβεί στην περιοχή κλιμάκιο με γεωπόνους του Δήμου και σε συνεργασία με το δασαρχείο Πέλλας να προχωρήσουν στις ενέργειες  που αφορούν την διαχείριση των υπόλοιπων δέντρων και χρίζουν άμεσης κοπής ώστε να μην κινδυνεύουν οι επισκέπτες της περιοχής.
•    Στην περιοχή να αντικατασταθούν όλα τα κατεστραμμένα δέντρα άμεσα,πριν  χαθεί η περίοδος δεντροφύτευσης που διανύουμε.
•    Λόγω του μεγάλου όγκου των δέντρων που καταστράφηκαν, να γίνει  αξιοποίηση της ξυλείας η οποία αποτελεί δημοτική περιουσία.
•    Να ενταθούν οι έλεγχοι των γεωπόνων του Δήμου και σε άλλους οικισμούς ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών από δέντρα που ενδεχομένως έχουν υποστεί ζημιές και είναι θέμα χρόνου η πτώση τους.

   Παρακαλώ όπως μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, να προχωρήσετε στην άμεση υλοποίηση των παραπάνω ενεργειών. Καθώς, και ότι άλλο εσείς κρίνετε απαραίτητο για την προστασία της καλαισθησίας  του τοπίου. Επίσης να μεριμνήσετε για την   αποκατάσταση της περιοχής  με νέα δέντρα που αποτελούν το κόσμημά της.


ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 09/01/2012
ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜ.ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

1 σχόλιο: