Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

«Έκλεισε» τις πύλες της η παραμυθούπολη στα Γιαννιτσά, εκατοντάδες επισκέπτες από όλη την Μακεδονία

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έκλεισε τις πύλες της η Παραμυθούπολη του δήμου Πέλλας που διοργανώθηκε για πρώτη χρονιά στα Γιαννιτσά. Από τις 16 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου εκατοντάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά της Μακεδονίας και κάτοικοι του δήμου Πέλλας βρέθηκαν στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό και απόλαυσαν παράδοση, κέφι, εκδηλώσεις, γιορτινές εκπλήξεις και παιχνίδια.
Στην Παραμυθούπολη συμμετείχαν περισσότεροι από 20 δημιουργοί και πολιτιστικοί σύλλογοι και μέσα από τα ξύλινα περίπτερα...

...παρουσίασαν τις κατασκευές τους, την καλλιτεχνική τους φύση, τις παραδοσιακές τους λιχουδιές, αλλά και παιχνίδια και δημιουργική απασχόληση. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του ΚΔΑΠ ΑμεΑ της ΔΗΚΕΠΑΠ όπου οι εξαιρετικές κατασκευές των παιδιών από πηλό έγιναν ανάρπαστες. Ο δήμος Πέλλας και η ΔΗΚΕΠΑΠ σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου παρουσίασαν τα δρώμενα του 12ημέρου όπου αναβίωσαν έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Στον χώρο του πεζόδρομου παιδιά κάθε ηλικίας και νέοι, απόλαυσαν τις βόλτες στο παγοδρόμιο, ταξίδεψαν με το τραίνο του Άη Βασίλη, φωτογραφήθηκαν με τα ξωτικά και τους ήρωες των παραμυθιών, ζωγράφισαν, έπαιξαν και συμμετείχαν σε διαγωνισμούς. Το αδιαχώρητο βέβαια επικρατούσε καθημερινά στο σπίτι του Άη Βασίλη, όπου τα μικρά παιδιά είχαν την ευκαιρία να τον δουν από κοντά και να ζητήσουν τα δώρα τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην γιορτινή διοργάνωση του δήμου ξεχωριστή ήταν η συμμετοχή των εθελοντών. Δεκάδες έφηβοι προσέφεραν εθελοντικά την βοήθειά τους στην μεγάλη γιορτή της πόλης, μεταμφιέστηκαν, έπαιξαν με τα μικρά παιδιά, χάρισαν χαμόγελα και κέφι. Η επιτυχία της μεγάλης γιορτής, η Παραμυθούπολη που προσέφερε ζωντάνια στην έδρα του δήμου Πέλλας ανήκει σε πολλούς. Ο δήμος Πέλλας και η ΔΗΚΕΠΑΠ ευχαριστεί όλους τους χορηγούς της διοργάνωσης και τους χορηγούς επικοινωνίας, τους εθελοντές, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, τις σχολές χορού, τις θεατρικές ομάδες, τα τοπικά συγκροτήματα, τα σχολεία, το Κέντρο των ΑμεΑ, την Δημοτική αστυνομία και την Ομάδα ΔΙΑΣ, την Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ και τους εμπόρους για την συμμετοχή τους.





Από το γραφείο τύπου   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου