Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών «Προσπαθούν να δημιουργήσουν “ΚΑΡΤΕΛ” στον χώρο της δικαιοσύνης

Η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, συνεδρίασε εκτάκτως την 19-1-2012 και αποφάσισε την πραγματοποίηση νέας διήμερης αποχής των Δικηγόρων από τα καθήκοντά τους την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012 και την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, που συνήλθε έκτακτα την 20-1-2012 επικύρωσε την παραπάνω απόφαση της Συντονιστικής και αποφάσισε ομόφωνα...

...την διήμερη αποχή των Δικηγόρων Γιαννιτσών από τα καθήκοντά τους, την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου και την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012, εναρμονιζόμενο με την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας και διαμαρτυρόμενο για τις υπό ψήφιση διατάξεις του πολυνομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής.
Όσον αφορά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, την Πέμπτη 19-1-2012 υπερψηφίστηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής τα 23 άρθρα και οι 3 τροπολογίες επί του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, ενώ εκκρεμεί η ονομαστική ψηφοφορία, για έντεκα συνολικά άρθρα (μεταξύ των οποίων και τα επίμαχα που αφορούν ρυθμίσεις για τους δικηγόρους) που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 24-1-2012.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών καταγγέλλει στον Ελληνικό Λαό την προσπάθεια που γίνεται, με αφορμή την ψήφιση στο Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών των διατάξεων για τις δικηγορικές εταιρείες, από συγκεκριμένα εγχώρια οικονομικά συμφέροντα, με κάλυψη τις δήθεν επιταγές της τρόικας, για την επιβολή «καρτέλ» στο χώρο της Δικαιοσύνης.
Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι ενώ οι Βουλευτές, όλων των κομμάτων, κατ’ ιδίαν τοποθετούνται σαφώς κατά των διατάξεων για τις δικηγορικές εταιρείες, επικρατεί η άποψη ότι τελικά οι εν λόγω διατάξεις θα υπερψηφισθούν στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών καλεί την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές του Νομού Πέλλας, έστω την ύστατη στιγμή να αναλογισθούν τις ευθύνες τους και να μην υπερψηφίσουν τις διατάξεις που εξοντώνουν τους δικηγόρους και αλλάζουν άρδην τον τρόπο άσκησης της δικηγορίας, προς όφελος των οικονομικών συμφερόντων των μεγάλων δικηγορικών εταιριών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΞΥΝΙΔΗΣ                                  ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΝΑΣΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου