Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Χαμός στο ΠΑΣΟΚ, οργή στο Μαξίμου

Μεγάλη αναταραχή επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, έπειτα από τις χτεσινές διαρροές στην ψηφοφορία για κρίσιμα άρθρα του πολυνομοσχεδίου, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα ακόμη και τη μη ψήφιση ρυθμίσεων όπως η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων την οποία προωθεί το υπουργείο Υγείας.

Με δήλωση - βόμβα που έχει αναρτήσει στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης ζητεί την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας...
...και την εκλογή Προέδρου της, καθώς " η χθεσινή μέρα έδειξε ότι υπάρχει κενό ηγεσίας και πολιτικής διεύθυνσης  στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, το όργανο που κατ' εξοχήν  είναι επιφορτισμένο με την καθημερινή στήριξη της Κυβέρνησης"

O κ. Σκανδαλίδης λέει χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση και η χώρα δεν μπορούν να περιμένουν τις εσωτερικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ και επισημαίνει ότι "είναι αδιανόητο οι βουλευτές μας να μην αντιμετωπίζουν συντεταγμένα τα πολύ βαρύτερα και κρισιμότερα καθήκοντα που προμηνύονται της αμέσως επόμενες μέρες".

Στην ανακοίνωση Σκανδαλίδη απάντησε, με δήλωσή του στο protothema.gr, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ - και εκ των ...ανταρτών στις χτεσινές ψηφοφορίες - κ. Πάνος Μπεγλίτης: «Το κάθε στέλεχος μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις, οι οποίες θα εφαρμοστούν» σχολίασε σε σκληρό ύφος.

Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και παλαιότερος, πλέον, κοινοβουλευτικός κ. Απόστολος Κακλαμάνης πήρε με δηλώσεις του σαφώς το μέρος των βουλευτών που καταψήφισαν συγκεκριμένα άρθρα, αφήνοντας μάλιστα αιχμές και προς το Μέγαρο Μαξίμου: "«τα συντεχνιακά συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται από τους βουλευτές, αλλά από αυτούς που ασκούν εκτελεστική εξουσία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλα αυτά, όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στην Κόστα Ρίκα για  μια ακόμη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου το protothema.gr πληροφορείται ότι ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος και οι συνεργάτες του παρακολουθούν με απορία αλλά και οργή το εσωκομματικό γαϊτανάκι που εξελίσσεται, την ώρα που η χώρα βαδίζει πάνω σε τεντωμένο σκοινί για την αναδιάρθρωση του χρέους και τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης.

Πηγή  protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου