Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση Παπαδήμου - Σαμαρά το απόγευμα της Δευτέρας

Ο πρωθυπουργός ξεκινά από τον πρόεδρο της ΝΔ τις συναντήσεις με τα κόμματα που τον στηρίζουν, με σκοπό την προετοιμασία της ελληνικής πλευράς για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την τρόικα την επόμενη εβδομάδα.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελική ευθεία για την έναρξη του νέου γύρου διαπραγματεύσεων με τους δανειστές της, καθώς οι εκπρόσωποι της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ αναμένονται σε λίγες ημέρες στην Αθήνα. «Στο τραπέζι» βρίσκεται σειρά θεμάτων, από την πορεία της εργασιακής εφεδρείας και του PSI μέχρι την μείωση του μισθολογικού κόστους εργασίας για να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας...

«Καυτή πατάτα» παραμένει και ο τρόπος με τον οποίο θα εξυγιανθεί το σύστημα της επικουρικής ασφάλισης, αλλά και η «επέμβαση» στις βασικές αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα. Για το λόγο αυτό, ο Λουκάς Παπαδήμος εγκαινιάζει την Δευτέρα στις 18.00 νέο κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, ξεκινώντας με τον Αντώνη Σαμαρά που είναι και ο σκληρότερος επικριτής των νέων μειώσεων σε επικουρικές συντάξεις και βασικές αποδοχές.
Ο κ.Παπαδήμος θα ενημερώσει επισήμως τους αρχηγούς για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Ταυτόχρονα, θα γίνει προσπάθεια να υπάρξει αρραγής θέση των τριών πολιτικών εταίρων της κυβέρνησης Παπαδήμου, ώστε η Ελλάδα να έχει ισχυρή θέση και στρατηγική στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους της τρόικας.
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να ζητήσει τα τυχόν νέα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν την περίοδο 2013 - 2015 να τα διαπραγματευτεί η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές, που είναι συμφωνημένο να πραγματοποιηθούν στο εγγύς μέλλον.
Η σειρά των συναντήσεων θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, με τον Γ.Καρατζαφέρη να περνάει την πόρτα του πρωθυπουργικού μεγάρου.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναμένεται να ζητήσει και πάλι κοινή σύσκεψη αρχηγών με τον πρωθυπουργό για να υπάρξει η πλέον σαφής κοινή πολιτική θέση της ελληνικής πλευράς στις διαπραγματεύσεις, αλλά και παρουσία των αρχηγών στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Πηγή  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου