Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Απόλυτα επιτυχής η συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην 24η Agrotica

Απόλυτα επιτυχής χαρακτηρίζεται η συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην 24η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, Agrotica, που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, το χρονικό διάστημα 1-5 Φεβρουαρίου 2012, με διοργανωτή την Helexpo. Η συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας έγινε σε ξεχωριστή ενότητα του ενιαίου περιπτέρου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το οποίο μάλιστα βραβεύτηκε για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του και την πληρότητα της παρουσίασής του...


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, με την Περιφερειακή Σύμβουλο κα. Μαρία Ζωγράφου, το Διευθυντή κ. Τρύφων Τσαντάκη και την ομάδα στελεχών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής υποδέχθηκαν και εξυπηρέτησαν μεγάλο αριθμό επισκεπτών που έδειξαν ενδιαφέρον για τα αγροτικά προϊόντα, αλλά και τις τουριστικές δυνατότητες της Πέλλας. Το τελευταίο σαββατοκύριακο της έκθεσης στο περίπτερο υπήρξε κυριολεκτικά κοσμοσυρροή, ενώ ήταν ιδιαίτερα θετικά τα σχόλια όλων όσων δοκίμασαν από τη μεγάλη ποικιλία τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων που προσφέρθηκαν (φρέσκων και μεταποιημένων). Παράλληλα, δόθηκαν πληροφορίες και πραγματοποιήθηκαν ειδικές συναντήσεις με ενδιαφερόμενους εμπόρους και αντιπροσώπους για την προώθηση προϊόντων από την περιοχή μας σε αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστώ θερμά τους πολυάριθμους επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για το μεγάλο ενδιαφέρον τους να γνωρίσουν  τα ποιοτικά προϊόντα της περιοχής μας. Μας ενδιαφέρει ο κόσμος να δοκιμάσει τα προϊόντα μας και να νιώσει ασφάλεια για τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και υγιεινής που διαθέτουν. Στόχος μας είναι η Πέλλα να καταστεί συνώνυμο της Ποιότητας και, στην κατεύθυνση αυτή, υλοποιούμε συγκεκριμένες δράσεις προώθησης στην εγχώρια αγορά αλλά και στο εξωτερικό. Συγχαρητήρια επίσης, στην ομάδα των συντελεστών της οργάνωσης του περιπτέρου που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην παρουσίαση της Πέλλας και ιδιαίτερα στην ανάδειξη του φιλόξενου χαρακτήρα μας. Ακόμη, ιδιαίτερες ευχαριστίες στους παραγωγούς και επιχειρηματίες που συνεργάστηκαν για την αντιπροσωπευτική προβολή τοπικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων».

Στην 24η Agrotica υπήρχαν πολλές αξιόλογες συμμετοχές με ανεξάρτητα περίπτερα παραγωγών και επιχειρηματιών της Πέλλας. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης επισκέφτηκε τα περίπτερα και είχε κατ’ ιδίαν συνομιλία με τους περισσότερους. Επίσης, συμμετείχε στην εκδήλωση «Διαδρομές Ανάπτυξης στην Γεωργοκτηνοτροφία» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με σειρά εισηγήσεων για τη δημιουργία σύγχρονων, ανταγωνιστικών γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, στην κατεύθυνση της παραγωγής προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Ειδική συνεργασία είχε εξάλλου ο κ. Θεοδωρίδης και με τους οικοδεσπότες της συγκεκριμένης εκδήλωσης, τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη κ. Διονύση Ψωμιάδη και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Δημήτριο Ευθυμιάδη. 

Η ομάδα που ανέλαβε την οργάνωση της συμμετοχής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην φετινή Agrotica απαρτίζονταν από τα επόμενα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής: Μπαλάσκα Παναγιώτα, Δελλής Γιώργος, Γιαλασή Άννα, Δασκάλου Νικολέττα και Καρακίτης Χαράλαμπος. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την προεργασία της συμμετοχής είχε εργαστεί με ιδιαίτερο ζήλο ο εκλιπών Γεωπόνος κ. Βάιος Ρούμελης. Ήταν το τελευταίο σημαντικό έργο με το οποίο ασχολήθηκε στην υπηρεσία του και η εργασία των συναδέλφων του για την άρτια οργάνωση της συμμετοχής είναι αφιερωμένη στη μνήμη του.

Για την ολοκληρωμένη παρουσίαση της αγροτικής παραγωγής και κτηνοτροφίας της Π.Ε. Πέλλας στην Agrotica υπήρξαν προσφορές και συνεργασία με τις ακόλουθες επιχειρήσεις και παραγωγούς στους οποίους εκφράζονται ειλικρινείς ευχαριστίες:

Γαλανός, Κοτόπουλα Μεσημερίου Α.Ε. (κοτόπουλα, παρασκευάσματα κρέατος)
Ζλάτης Α.Β.Ε.Ε. (Αλλαντικά)
Γερακάρης Δημήτριος & ΣΙΑ Ο.Ε. (Τυροκομικά προϊόντα)
Χριστάκης Α.Β.Ε.Ε. (Τυροκομικά προϊόντα)
ECOFOOD A.E. (εμφιαλωμένα νερά)
Αγροτικός Συνεταιρισμός Άρνισσας (μήλα)
Γυναικείος Παραγωγικός Συνεταιρισμός Άρνισσας (μαρμελάδες, παραδοσιακά γλυκά)
Β. Χαλβατζής & Σια Α.Β.Ε.Ε. (τουρσιά, γλυκά του κουταλιού)
ELISA Fruit (ακτινίδια)
ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε. (κονσέρβες κομπόστα)
SKO A.E. (κονσέρβες κομπόστα)
Παπανάρετος Α.Ε (ΑΤΕΝ) (γλυκά, βουτήματα)
ΔΑΝΑΙΣ Α.Ε. (Κονσέρβες)
Γκλαβάκης Ιωάννης (γλυκά, τσίπουρο)
Κατσαμπέρης-Σταπατώρης Α.Ε. (ΠΕΛΛΙΣ) (τυροκομικά προϊόντα)
Τσελεπής Θεόδωρος (Βλάχα) (τυροκομικά προϊόντα)
Κ. Γιαγκούλας & Σία Ο.Ε. (ΜΑΚΑΛ) (αλλαντικά)
Τσιρόπουλος Αναστάσιος (κρασιά)
Τέρμιναλ τροφίμων Α.Β.Ε.Ε. (Αντιπρόσωπος εταιρείας ΜΕΒΓΑΛ στην Π.Ε. Πέλλας)
Βουλγαρίδης (αλεύρια)
Καμαράκη Μαρία (ελαιοτριβείο)
Δροσιά Αλεξάνδρου (σπαράγγια)
Κτήμα Πεντερίδη (κρασιά)
Κασσίδης Στέφανος (Ρόδι ΕΠΕ) (ρόδια)
Βέρμιο ΕΠΕ (συσκευασία τυριών)
Παυλίδης Α.Ε (κονσέρβες κομπόστα)
Βιοαγρός (φρούτα, λαχανικά, αλεύρι, ελιές, ξηροί καρποί, όσπρια)
Παπαδόπουλος Χρήστος (ζυμαρικά)
Μπαλακανάκης Olympic Fruit (ακτινίδια)
 Καισούδης (αρωματικά φυτά)
NEFELI Fruit (αχλάδια)
ALTERRA (υλικό προβολής)
Αρτόπουλος Ιορδάνης (μέλι και προϊόντα μελιού)
Αποστολίδης Παναγιώτης (μέλι και προϊόντα μελιού)
Κτήμα Λίγας (κρασιά)
Μελετιάδης (κρασιά)
Κτήμα Αλεξανδρίδη (κρασιά)
Χούσνης Νικόλαος (κρασιά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου