Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Αποχή των δικηγόρων των Γιαννιτσών στις 9 και 10 Φεβρουαρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών, από το σύνολο των καθηκόντων τους την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012.

1/ Διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ασφαλιστικός μας οργανισμός (ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΕΠΑΡΧΙΩΝ), ο οποίος από διετίας τουλάχιστον...

...έπαυσε να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του έναντι των ασφαλισμένων δικηγόρων. Στην πραγματικότητα οι δικηγόροι των Γιαννιτσών, αλλά και όλης της Ελληνικής περιφέρειας είμαστε ανασφάλιστοι.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση εκκαθάριση και πληρωμή των οφειλομένων δαπανών στους δικηγόρους των Γιαννιτσών και την άμεση τοποθέτηση ελεγκτή ιατρού για τους δικηγόρους των Γιαννιτσών.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ οι υπεύθυνοι υγειονομικής περίθαλψης του Ε.Τ.Α.Α για τον Τομέα Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών (ΤΥΔΕ), να μεριμνήσουν για την αντιμετώπιση του προβλήματος της καταγγελίας των συμβάσεων από τα φαρμακεία της χώρας. 

2/ Αντιδρούμε στην προσπάθεια επιβολής από εξωθεσμικούς παράγοντες ρυθμίσεων, με τις οποίες ικανοποιούνται τα συμφέροντα των ολίγων και οικονομικά ισχυρών, απαξιώνεται πλήρως ο θεσμός της Δικαιοσύνης, απαξιώνεται πλήρως ο ρόλος του δικηγόρου ως συλλειτουργού της δικαιοσύνης και ουσιαστικά καταργείται το δικηγορικό λειτούργημα. Η απαίτηση τους για:
•    Κατάργηση της υποχρεωτικής παράστασης δικηγόρου στα συμβόλαια.
•    Κατάργηση των κατωτάτων ορίων μισθών των έμμισθων δικηγόρων, βάσει του ν. 1093/80.
•    Δυνατότητα   διενέργειας  ελέγχου  τίτλων  στα  Υποθηκοφυλακεία   και  σε συμβολαιογράφους.
•    Δυνατότητα σύναψης πλέον της μίας πάγιας αντιμισθίας σε δικηγόρους και ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.
•    Δυνατότητα επαναδιορισμού συνταξιούχου δικηγόρου στα Μητρώα του ενός Δ.Σ..
•    Αναπροσαρμογή των «ποσών αναφοράς» με τα από Π.Δ. της Κυβέρνησης, αναφορικά με τις «νόμιμες αμοιβές» του ν. 3919/11 και αντικατάσταση από τον θεσμό των «προπληρωμένων εσόδων».
•    Εισαγωγή φορολογικών ρυθμίσεων για προσδιορισμό των εσόδων, εντελώς ξένων προς την Ελληνική οικονομική πραγματικότητα
•    Μειώνονται τα έσοδα του Δ.Σ. μέσω της τροποποίησης του ποσοστού 3% στα γραμμάτια προείσπραξης, σε εφάπαξ πάγιο ποσό.
•    Δυνατότητα διορισμού ως δικηγόρων συνταξιούχων άλλων κλάδων,
•    Δυνατότητα ορισμού ως Μεσολαβητών του ν.3898/10 και μη δικηγόρων.
•    Δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ δικηγόρων και άλλων επαγγελματιών και καθιέρωση του θεσμού των «πολυεπαγγελματικών εταιριών», 
μας βρίσκει εξαιρετικά αντίθετους και θα αγωνιστούμε με κάθε μέσο εναντίον αυτών που θέλουν να επιβάλλουν μέτρα που θα οδηγήσουν στην εξόντωση μας.

3/ Είμαστε αντίθετοι στις νέες ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τις οποίες: α) παραγράφονται και δεν εκτελούνται ποινές που έχουν επιβληθεί από τα Δικαστήρια και β) παραγράφεται και παύει η ποινική δίωξη συγκεκριμένων αδικημάτων.

4/ Είμαστε αντίθετοι στην επιχειρούμενη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης μετατροπή πολλών πλημμελημάτων σε πταίσματα, τη μεταφορά υποθέσεων στα Ειρηνοδικεία, την αναπροσαρμογή των ποσών με βάση τα οποία η πράξη  προσλαμβάνει κακουργηματική μορφή, την εκδίκαση κακουργημάτων από Μονομελή σύνθεση, την αύξηση των δικαστικών εξόδων και παραβόλων κ.λ.π., που οδηγούν στην απαξίωση του θεσμού της Δικαιοσύνης.

5/ Διαμαρτυρόμαστε για τις ήδη επελθούσες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών, κατά τρόπο που πλήττει σημαντικά τους συναδέλφους (κυρίως τους νέους, οι οποίοι πρέπει να εξαιρεθούν από τις αυξήσεις), ειδικά σε μια περίοδο που η δικηγορική ύλη συρρικνώνεται και τα εισοδήματα μειώνονται.

6/ Διαμαρτυρόμαστε για τις άθλιες και πρωτόγονες υλικοτεχνικές και κτιριακές συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης στα Γιαννιτσά, για τις ελλείψεις δικαστικών υπαλλήλων και για την παραπομπή στις καλλένδες του θέματος του νέου Δικαστικού Μεγάρου Γιαννιτσών, ενώ τα πάντα είναι έτοιμα για την δημοπράτησή του.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΞΥΝΙΔΗΣ                                   ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΝΑΣΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου