Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Το χιόνι όπως δεν το έχετε απολαύσει ποτέ (φωτορεπορτάζ)

Από την περασμένη εβδομάδα η Πέλλα αλλά και γενικότερα ολόκληρη σχεδόν η χώρα ντύθηκε στα λευκά δίνοντας μία νότα κάπως πιο αισιόδοξη βάση της σκληρής πραγματικότητας της οποία αντιμετωπίζουμε εδώ και αρκετό καιρό ως Έλληνες. Άλλωστε συνηθισμένη είναι η έκφραση σε τέτοιες περιπτώσεις, «επιτέλους είδαμε και μια άσπρη μέρα».

Τι είναι αυτό όμως που θα ανέβαζε την διάθεση ακόμα περισσότερο κοιτάζοντας ένα όμορφο χιονισμένο τοπίο; Εμείς ψάξαμε μερικές τέτοιες φωτογραφίες και σας τις παρουσιάζουμε...




Πέστε μου ειλικρινά, υπάρχει κάποιος που βλέποντας αυτή την κοπέλα να παιδεύεται με τις αλυσίδες της, δεν θα άφηνε την ζεστούλα που του παρέχει το αμάξι του αψηφώντας τους  -2 βαθμούς προκειμένου να τις δώσει ένα χεράκι; …. ελπίζοντας πάντα η καλή του αυτή πράξη να τύχει και τις ανάλογης ανταμοιβής).







Αν και πάει ένας μήνας και πλέον από τα Χριστούγεννα, αυτός ο Άγιος Βασίλης αποφάσισε ότι καλό θα ήταν να καθυστερήσει λίγο την επιστροφή του. Σκέφτηκε πως λίγες διακοπές δεν θα του έκαναν κακό μετά την κούραση που πέρασε με τα δώρα. Ας ελπίσουμε μόνο η Άγιο Βασίλενα να μην μπαίνει στο ιντερνέτ.









Η κρίση χτύπησε και τις εταιρίες ελικοπτέρων που μεταφέρουν σκιέρ σε κορυφές βουνών. Έτσι αυτή η εταιρία αποφάσισε να αλλάξει τους πιλότους της προκειμένου να δώσει ένα ακόμα κίνητρο σε κάποιους σκιέρ (και μη) να την προτιμήσουν. Αποφάσισε μάλιστα να χρεώσει και την επιστροφή καθώς πολλοί από αυτούς αποφάσιζαν την τελευταία στιγμή ότι δεν ήθελαν να κατέβουν κάνοντας σκι. Γιατί άραγε;











"Να έχεις από το πρωί να φτυαρίσεις χιόνι, να ταΐσεις να ποτίσεις ζώα, να φτιάξεις την στέγη που έμπαζε όλη νύχτα, να κόψεις ξύλα για τζάκι…να έχεις και αυτήν όλη μέρα να τριγυρνά μέσα στα πόδια σου. Τι διάολο ήθελα εκείνη την συμμετοχή στο Μόνος αγρότης ψάχνει"!!!














-    Αχ κορίτσια, έτσι όπως ήμαστε εδώ τώρα μου ήρθε μία καταπληκτική ιδέα
-    Να μένει… η τελευταία που είχες κοντεύει να μας μετατρέψει σε παγοκολώνες










"Δουλειά και αυτή να τρέχεις να φωτογραφίζεις στα βουνά για ένα κομμάτι ψωμί. Ήθελα να ‘ξερα πόσο χαμηλά θα πέσουμε ακόμα με αυτή την κρίση".










Ξανθιά: “Ρε φιλενάδα, μήπως η ιδέα μας να φορέσουμε ψηλοτάκουνα ήταν λίγο κουλή”;
Καστανή: “Ενώ τα σορτάκια τι να σου πω….ΤΕΛΕΙΑ”!!!










Κοινωνική προσφορά του Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για τους επισκέπτες του Καϊμάκτσαλαν. Μαζί με κάθε ζευγάρι πέδιλα και μία εικονιζόμενη για να κρατάτε πάντα τα χέρια ζεστά!







7 στους 10 που άνοιξαν αυτή την φωτογραφία ούτε που πρόσεξαν ότι υπάρχει πανσέληνος. Ενώ 10 στους 10 δεν γνωρίζουν καν πως στο βάθος υπάρχει και ένα μικρό χωριό.










Μπορεί το χιόνι να είναι ψεύτικο… ωστόσο όμως η φώτο τα σπάει…











Για όσους λένε ότι η πρωινή γυμναστική ανοίγει την ….. “όρεξη”!!!













Τα τελευταία χρόνια το «snowboard» έχει αποκτήσει μεγάλη άνθιση. Να και μερικοί λόγοι που με επιβεβαιώνουν!!!
































Και μερικές που σας αφήνω να τις απολαύσετε χωρίς λόγια:





















3 σχόλια: