Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για τα νέα μέτρα

 Το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει την τελική συμφωνία.

Το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει την τελική συμφωνία.
Επετεύχθη συνολική συμφωνία για τα νέα μέτρα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προσερχόμενος στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του Eurogroup.
Εκεί οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα αποφασίσουν για το νέο πακέτο οικονομικής στήριξης ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα...

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν και για το εκκρεμές θέμα των επικουρικών συντάξεων.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι κκ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης ενημερώθηκαν για το «δια ταύτα» της διαπραγμάτευσης που είχαν με την τρόικα μέχρι τα ξημερώματα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, μετά την ολοκλήρωση της χθεσινοβραδινής σύσκεψης κορυφής.
Τούτου δοθέντος έκλεισε και η τελευταία εκκρεμότητα της συμφωνίας και ήδη ενημερώθηκε ο κ. Βενιζέλος που βρίσκεται στις Βρυξέλλες και το απόγευμα στη συνεδρίαση του Eurogroup αναμένεται να παρουσιάσει την τελική συμφωνία.

Πηγή  kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου