Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή δημότη με αφορμή το κλείσιμο των σχολείων στον Δήμο Πέλλας

Με αφορμή τα όλα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα το πρωί γύρο από το θέμα των σχολείων στον δήμο Πέλλας, ήταν πάρα πολλά τα μηνύματα τα οποία δεχτήκαμε από κόσμο, οι οποίοι εξέφραζαν την αγανάκτησή τους όσον αφορά την μη έγκαιρη ενημέρωση από τα αρμόδια όργανα του Δήμου.
Μία τέτοια επιστολή λάβαμε και από την φίλη μας την Δήμητρα η οποία διαμένει στο Μελίσσι, και κατόπιν επιθυμία της την δημοσιεύουμε:..


Καλησπέρα σας

Θα ήθελα να εκφράσω ένα μικρό παράπονο στους υπεύθυνους του Δήμου για το αν τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά ή όχι! Μένω στο Μελίσσι και η κατάσταση εδώ είναι κωμικοτραγική ! Το πρωί έριχνε πάρα πολύ χιόνι, οι δρόμοι ήταν χάλια, η θερμοκρασία υπό το μηδέν και όμως, το σχολείο ανοιχτό και το αν θα έστελναν τα παιδιά οι γονείς ήταν στην κρίση τους!
Η αλήθεια είναι πως η προσέλευση των μαθητών στο σχολείο ήταν πολύ μικρή, αλλά θεωρώ πως η χιονόπτωση αυτήν την φορά ήταν πολύ μεγαλύτερη απ ´ ότι την προηγούμενη!!
Γύρω στις 9 το πρωί πήγα στα Γιαννιτσά και εκεί οι συνθήκες ήταν ιδανικές για μάθημα εφ όσων δεν υπήρχε ίχνος χιονιού και έξω από τα σχολεία, αλλά και στους δρόμους! Θα ήταν γελοίο αν δεν έκαναν οι μαθητές μάθημα!
Αλλά ήθελα να ρωτήσω: δεν έρχεται κανείς εδώ να ελέγξει την κατάσταση;;; Ο Δήμος δεν είναι μόνο τα Γιαννιτσά!
Προς θεού, δεν εννοώ τα παιδιά να χάνουν μαθήματα άνευ λόγου και αιτίας, αλλά θα προτιμούσε να έχουν έρθει και εδώ και να έχουν καθαρίσει τους δρόμους και το προαύλιο, έτσι ώστε να μπορούν τα μαθήματα να διεξάγονται κανονικά! Πως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις!;;; Κάθε φορά που χιονίζει κλείνουν τα σχολεία; Γιατί να μην είμαστε και εμείς προετοιμασμένοι κατάλληλα για να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους συνθήκες;;;

Φιλικά,
Δημητρα

3 σχόλια:

  1. Δήμητρα, όπως κατάλαβες αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα που ζει η επαρχία έναντι της Αθήνας. Όπως πολύ εύστοχα το έθεσες, "Δήμος Πέλλας, δεν είναι μόνο τα Γιαννιτσά". Και μέχρι στιγμής κάπως έτσι μας αντιμετωπίζουν θα έλεγα. Και όχι μόνο στο θέμα που ανέφερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανδρέας από Γιαννιτσά8 Φεβρουαρίου 2012 στις 8:16 μ.μ.

      Αν και νομίζω ότι υπερβάλεις λίγο Ειρήνη στην σύγκριση Γιαννιτσά-Αθήνα, στην αναποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής, δεν θα με βρεις και πολύ αντίθετο. Ο Στάμκος αποδεικνύεται κάθε μέρα και πιο λίγος.

      Διαγραφή
  2. Η κυρία αντωνιαδου-νικολαιδου Ελένη θα μας πει τη γνώμη της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή