Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Νεκρή από πλημμύρες στην Ηλεία

Τραγική είναι η επόμενη μέρα στον Πύργο Ηλείας: Η καταιγίδα διαρκείας που ξέσπασε τα μεσάνυχτα, προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες στην πόλη και στα περίχωρα, με το νερό της βροχής να ξεπερνά σε κάποιες περιπτώσεις και τα εβδομήντα εκατοστά σε διαμερίσματα μέσα στην πόλη.
Επιχείρηση εκκένωσης του νοσοκομείου, για λόγους ασφαλείας, είναι σε εξέλιξη στον Πύργο. Λόγω των ζημιών στο πλημμυρισμένο υπόγειο, εκτιμήθηκε πως υπήρχε κίνδυνος για νοσηλευόμενους, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και αποφασίσθηκε η απομάκρυνσή τους.

Νεκρή μια 80χρονη...


Όπως έγινε γνωστό το πρωί, μια ηλικιωμένη γυναίκα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά όταν προσπάθησε να βγει από το σπίτι της, στην περιοχή «Λιθάρι», με αποτέλεσμα να την βρουν νεκρή. Το περιστατικό συνέβη έξω από τον Πύργο, στην περιοχή "Κολιρέϊκες Παράγκες" που βρίσκεται στα Βαρβάσαινα, στο δρόμο για την Σαλμώνη, όπως μετέδωσε η ΝΕΤ και επιβεβαίωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η άτυχη γυναίκα ηλικίας περίπου 80 ετών που βρέθηκε πνιγμένη, εγκλωβίστηκε από τα ορμητικά νερά πάνω στο σύρμα της περίφραξης. Στη συγκεκριμένη περιοχή είχαν σπάσει τέσσερα ρέματα και ο όγκος του νερού ήταν τέτοιος που δεν επέτρεπε στα αυτοκίνητα να διασχίσουν την Εθνική Οδό Πύργου - Τριπόλεως...

Μωρό κινδύνεψε στη Σαλμώνη όταν υπερχείλισε ο ποταμός Ενιππέας. Δεκάδες είναι τα περιστατικά απεγκλωβισμών εντός και εκτός Πύργου, μεγάλες οι καταστροφές σε περιουσίες - αυτοκίνητα - σπίτια εγκαταστάσεις.

Όπως μεταδίδει το ilialive.gr, έχουν πλημμυρίσει η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, το Νοσοκομείο Πύργου και άλλες εγκαταστάσεις, ενώ έγινε διάσωση στις Καρούτες με επιχείρηση της ΕΜΑΚ σε τριμελή οικογένεια με δύο παιδιά και σε ακόμα μια στο Λαμπέτι επίσης με παιδιά. Εγκλωβισμένες είναι και οι μοναχές στη Μονή Κρεμαστής.
Λίγο πριν τις 5.20 τα ξημερώματα, δύο γυναίκες διασώθηκαν από άνδρες της Πυροσβεστικής σε πλημμυρισμένα σπίτια. Και οι δύο ήταν ασθενείς, η μία βρέθηκε στην περιοχή της Κεραίας κατάκοιτη, με το νερό σχεδόν να την έχει σκεπάσει - κινδύνεψε να πνιγεί.

Η κατάσταση στον Πύργο και στη γύρω περιοχή είναι τραγική, υπάρχουν φόβοι για εκτεταμένες πλημμύρες στον Αλφειό, την ίδια ώρα που η κακοκαιρία δείχνει να μην υποχωρεί αλλά να ενισχύεται και να έχει ξεπεράσει τα 140 χιλιοστά βροχής ανά ώρα ανά στρέμμα...

Πηγή: ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου